
Από συκαλάκι μέχρι ανεμόσυκα: 10 προϊόντα με βάση το άγριο σύκο
Από συκαλάκι μέχρι ανεμόσυκα: 10 προϊόντα με βάση το άγριο σύκο
Ένα συκαλάκι να σας κεράσουμε; Μήπως να βάλουμε δύο στο πιατάκι για περισσότερη απόλαυση;

Μικροσκοπικό καλοσχηματισμένο σύκο, ολόκληρο, με φωτεινή πράσινη φλούδα, τραγανή σάρκα και διαμαντένιο σιρόπι, γεμισμένο με ασπρισμένο αμύγδαλο, σερβιρισμένο σε γυάλινο πιατάκι. Το σκηνικό είναι λίγο έως πολύ γνώριμο για όσους ζουν ή και ταξιδεύουν στην ελληνική ύπαιθρο. Σερβίρεται στα καφενεία κάτω από τον πλάτανο, στις λουλουδιασμένες αυλές των σπιτιών, στις καλλωπισμένες βεράντες, στα βελούδινα σαλόνια, στις απογευματινές βεγγέρες. Όπως και αν ονομάζονται τα μαγιάτικα, αρσενικά, άγρια, ορνοί, ρίνια ή άγουρα σύκα, το νοσταλγικό μας «συκαλάκι» είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική ζαχαροπλαστική παράδοση.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα