Τεχνική τριών σταδίων για τις τέλειες τραγανές πατάτες φούρνου

Οι πατάτες φούρνου της συνταγής χρησιμοποιούν μια καινοτόμο και απόλυτα τεκμηριωμένη επιστημονικά τεχνική 3 σταδίων για εντυπωσιακά τραγανό εξωτερικό και μελωμένο εσωτερικό, με ελάχιστο λάδι.

Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει ρίχνοντας μέσα τη σόδα. Κατά προτίμηση αφού βράσει το νερό, προσθέτετε τις πατάτες και απ’ τη στιγμή που πάρουν βράση τις αφήνετε για 7-10 λεπτά παρακολουθώντας, μέχρι να είναι οριακά μαλακές ως μέσα, να τρυπιώνται άνετα με ένα μαχαίρι. Ο χρόνος εξαρτάται πολύ απ τον όγκο του νερού, τον τύπο της πατάτας και το κόψιμο, γι’ αυτό μπαίνει με περιθώρια ανοχής. Παράλληλα με αυτή την διαδικασία, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230°C.

Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr