Μοσχαρίσιο φιλέτο: είναι το καλύτερο κομμάτι κρέατος που μπορείτε να αγοράσετε; (+συνταγές)

Μοσχαρίσιο φιλέτο: είναι το καλύτερο κομμάτι κρέατος που μπορείτε να αγοράσετε; (+συνταγές)

Το φιλέτο είναι το εκλεκτότερο και ακριβότερο κομμάτι του μοσχαριού, η πεμπτουσία της πολυτέλειας σε ένα πιάτο, συνώνυμο του προνομίου και της απόλαυσης. Είναι όμως και το «καλύτερο κομμάτι κρέατος» που μπορείτε να αγοράσετε;

mosxari-fileto-net
Προφανώς η απάντηση είναι σχετική με το τι θέλει εντέλει να μαγειρέψει κάποιος και ποιες είναι οι προσδοκίες του, γιατί το φιλέτο, όπως και όλα τα άλλα κομμάτια του μοσχαριού, δεν είναι πασπαρτού, αλλά έχει πολύ συγκεκριμένες μαγειρικές χρήσεις. Το φιλέτο, εκτός από ωμές παρασκευές όπως το ταρτάρ ή το καρπάτσιο, δεν κάνει για καμία άλλη μαγειρική επεξεργασία πλην του ψησίματος. Ψήσιμο σε σχάρα με κάρβουνα ή χωρίς, σε τηγάνι ή σχαροτήγανο και υπό αυστηρές προϋποθέσεις, σε φούρνο.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης