Ξεφλουδίζοντας αυγά: 3 κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια

Προτείνουμε 3 δοκιμασμένες μεθόδους, ιδανικές για κάθε λάτρη της μαγειρικής, που θα κάνουν το ξεφλούδισμα των αυγών πιο εύκολο και γρήγορο.

Το ξεφλούδισμα των αυγών γίνεται ορισμένες φορές μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, ειδικά στις περιπτώσεις που τα τσόφλια μαζί με την μεμβράνη του κελύφους επιμένουν να μένουν προσκολλημένα στο αυγό.

Οι συμβουλές μας:

Ξεφλουδίστε τα αυγά κάτω από τρεχούμενο νερό
Η θεωρία πίσω από αυτή τη μέθοδο είναι η εξής: η πίεση του νερού βοηθά στη διαχωρισμό του κελύφους από τη μεμβράνη του αυγού. Πράγματι, το τρεχούμενο νερό απομακρύνει γρήγορα τα μικρά τσόφλια που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να αφαιρεθούν ένα προς ένα. Ο τρόπος αυτός αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικός για τα πολύ μικρά κομμάτια. Για τα μεγαλύτερα κομμάτια που συχνά αφαιρούνται συμπαρασύροντας και το ασπράδι, μπορείτε να δοκιμάσετε συνδυαστικά -ή και αποκλειστικά- τις υπόλοιπες μεθόδους.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr