4 εστιατόρια για εξαιρετικό φαγητό στη Χαλκίδα

Τέσσερις επιλογές για να απολαύσετε κρέας, ψάρι αλλά και ιταλικά πιάτα κοντά στα αεικίνητα νερά του Ευρίπου.

Εύβους
Το όνομά του είναι το αρχαίο όνομα της Εύβοιας και σημαίνει «καλά βοοειδή». Πίσω από αυτό βρίσκουμε τον σεφ Δημήτρη Μάγειρα και τους δύο συνεταίρους του, Χρήστο Φραντζή και Γιάννη Παππά. Τα περισσότερα κρέατα που χρησιμοποιούν είναι ελληνικά -έρχονται από τη Βέροια- αλλά συνεργάζονται και με επιλεγμένες φάρμες του εξωτερικού. Εξειδικεύονται στις κοπές, όπως σπαλομπριζόλα, T-bone, rib eye, picanha Αμερικής, καθώς και στα κρέατα ωρίμανσης (dry aged 30 ημερών). Στο μενού θα βρείτε ακόμα κατσικομακαρονάδα με ντόπιο κατσίκι και «τυρωτά», δηλαδή τα ντόπια χειροποίητα ζυμαρικά γκόγκλιες που τα περιχύνουν με καυτό ελαιόλαδο και τα κουκίζουν με τριμμένη ξερή μυζήθρα. Το σκηνικό του είναι στημένο πάνω από το νερό, με industrial design, ανοιχτή κουζίνα και υπερυψωμένη βεράντα που αντικρίζει τον Πορθμό του Ευρίπου και την παλιά γέφυρα.
Χαλκίδα, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 1, Καράμπαμπας, τηλ. 22210 37877

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr