Το μποστάνι του αρχιτέκτονα στους Αμπελόκηπους

Το μποστάνι του αρχιτέκτονα στους Αμπελόκηπους

Θα φανταζόσταν ποτέ ότι υπάρχει ένα ολόκληρο μποστάνι με βρώσιμα λαχανικά στο κέντρο της Αθήνας; Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο Κωνσταντίνος Ζαρμπής, CEO της Δακων Α.Ε., διατηρεί εδώ και 20 χρόνια σχεδόν έναν κήπο με οπωροκηπευτικά στην ταράτσα της έδρας της εταιρείας.

bostani-arxitektonas-1

Η ιδέα του μποστανιού σε αστικό τοπίο και μάλιστα πάνω σε ταράτσα, μου κίνησε την παριέργεια και θέλησα να μάθω πώς προέκυψε και εντέλει πόσο εύκολο είναι για κάποιον στην πόλη να φτιάξει το δικό του μποστάνι. Έτσι, πριν από λίγο καιρό, μια συννεφιασμένη μέρα, επισκέφθηκα τον Κ. Ζαρμπή, μίλησα μαζί του και μου εξήγησε πώς συνέλαβε την ιδέα και πώς καταφέρνει και διατηρεί το μποστάνι τόσα χρόνια τώρα.

Πώς ξεκίνησαν όλα
Η ιδέα για το μποστάνι προέκυψε πριν από περίπου 20 χρόνια από την ανάγκη του Κωνσταντίνου να έχει τον καλύτερο δυνατό έλεγχο της τροφής που καταναλώνει. Από την άλλη, ο πατέρας του καλλιεργούσε μανιτάρια από τη δεκαετία του ’70 στο υπόγειο της εταιρείας, ενώ σε χώρες του εξωτερικού τότε ξεκινούσε η τάση των κήπων στις ταράτσες. Κάπως έτσι, συνέλαβε την ιδέα να φτιάξει το δικό του μποστάνι, με τη βοήθεια του πατέρα του και τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών της εταιρείας στην οποία εργάζεται ως CEO. «Γνώριζα καλά το κτίριο, καθώς το είχε κατασκευάσει η εταιρεία μας, οπότε μου ήταν εύκολο να σχεδιάσω τα παρτέρια. Έπειτα επισκέφτηκα ένα εξειδικευμένο μαγαζί γεωργικών εφοδίων, όπου εργάζονται γεωπόνοι και μου έδωσαν κατευθύνσεις. Τα υπόλοιπα ήρθαν σιγά-σιγά και βάσει πειραματισμών».

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης