Ποιο είναι το καλοκαιρινό φρούτο με τις λιγότερες θερμίδες;

Ποιο είναι το καλοκαιρινό φρούτο με τις λιγότερες θερμίδες;

Το καλοκαίρι είναι η η εποχή με τα πολλά και νόστιμα φρούτα. Από καρπούζι και πεπόνι μέχρι βερίκοκο, ροδάκινο και κεράσια δεν ξέρουμε ποιο να διαλέξουμε είτε για να απολαύσουμε σκέτο ως σνακ είτε μέσα σε συνταγές!

NET-frouta-kalokairi

Αν νομίζετε ότι καταναλώνοντας πολλά φρούτα δεν παχαίνετε, τότε έχετε άδικο. Σαφώς ένα φρούτο είναι πολύ καλύτερο από ένα παγωτό. Αλλά αν καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες και από κάτι υγιεινό, σαφώς θα φορτωθείτε περαιτέρω θερμίδες.

Ας δούμε λοιπόν πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά φρούτα:
Καρπούζι
Κλείσιμο
Το καρπούζι είναι ένα φρούτο χαμηλών θερμίδων με 38,9 kcal/100g. Οπότε αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώσετε αρκετά άφοβα μεγάλες ποσότητες. Μην το παρακάνετε βέβαια με τους συνδυασμούς του. Για παράδειγμα το κλασικό καρπούζι με φέτα ανεβαίνει πολύ θερμιδικά λόγω της φέτας! Ωστόσο, μπορείτε να το προσθέσετε σε smoothie, σε χυμούς, ακόμα και σε γλυκά.

Βερίκοκο
Λίγες περισσότερες θερμίδες από το καρπούζι έχει το βερίκοκο. 45,9 kcal/100γρ. Άρα 3-4 -τουλάχιστον- βερίκοκα είναι ένα καλό σνακ για το γραφείο. Μπορείτε να το συνδυάσετε με γιαούρτι στο πρωινό ή το απογευματινό σας, σε σμούθι, σε φρουτοσαλάτες, ενώ ταιριάζει τέλεια και σε τάρτες, ανεβάζοντας όμως τις θερμίδες. Επίσης, μπορούμε να φτιάξουμε μαρμελάδα βερίκοκο, ελέγχνοντας βέβαια όσο μπορούμε την ποσότητα της ζάχαρης, ώστε να μην εκτοξευθούν οι θερμίδες.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης