Σκορδόψωμο: αυτό είναι το μυστικό που απογειώνει τη γεύση του

Αν αγαπάτε το σκόρδο, ένα σκορδόψωμο είναι πάντα μια καλή ιδέα και μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για βραδινό ή για συνοδευτικό για το πoτό μας.

Ένα από τα πιο κλασικά ορεκτικά όταν παραγγέλνουμε πίτσα στο σπίτι, μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας! Σας έχουμε ένα μυστικό μάλιστα που θα πάει ένα βήμα παραπέρα τη συνταγή και θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά!


Ας δούμε ποια είναι τα συστατικά για να φτιάξετε ένα νόστιμο σκορδόψωμο:
Ψωμί: Πάρτε μια φρατζόλα μισού κιλού και κόψτε τη στα 4. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε και κάποιο άλλο ψωμί από τον φούρνο σας ή ακόμα και ψωμί που έχετε παρασκευάσει μόνοι σας.
Βούτυρο: Χρησιμοποιήστε ανάλατο βούτυρο, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα καρυκευμάτων στο σκορδόψωμο.
Φρέσκο σκόρδο: Ψιλοκόψτε τρεις φρέσκες σκελίδες σκόρδου για να έχετε ακριβώς τη σωστή ποσότητα σκόρδου.
Σκόνη σκόρδου: Η χρήση τόσο φρέσκου όσο και σκόνης σκόρδου δίνει στο ψωμί μια ισορροπημένη γεύση σκόρδου που δεν είναι υπερβολικά έντονη.
Φρέσκα μυρωδικά: Ανακατέψτε ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, ρίγανη ή και φρέσκα κρεμμυδάκια στο βούτυρο σκόρδου για μια αρωματική, ολοκληρωμένη γεύση που προσθέτει επίσης μια όμορφη πράσινη πινελιά στην κορυφή.
Νιφάδες πιπεριού καγιέν: Δίνει μια ελαφριά πινελιά καυτερού στη συνταγή, αλλά καλό είναι να τις παραλείψετε αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά ή αν είναι να προσφέρετε το πιάτο σε παιδιά.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr