16 μέρη για λαχταριστούς κεφτέδες και κεφτεδάκια στην Αθήνα και εκτός

Τα κεφτεδάκια (με πατάτες τηγανητές) δεν είναι ένα απλό φαγητό, είναι μια μνήμη θαλπωρής που μας ακολουθεί από τα παιδικά χρόνια μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Η λαχτάρα με την οποία περιμέναμε όταν ήμασταν μικροί τα νόστιμα μπαλάκια να βγουν από το τηγάνι και να κρυώσουν λίγο για να τα καταβροχθίσουμε και η ανυπομονησία με την οποία τα παραγγέλναμε στην ταβέρνα, ειδικά το καλοκαίρι μετά το μπάνιο, είναι μόνο μερικές από τις μνήμες που μας ξυπνάει αυτό το πιάτο.

Είναι βέβαια και κάτι άλλο που θυμόμαστε και νοσταλγούμε συχνά: η φροντίδα με την οποία μαμάδες και γιαγιάδες πλάθουν και τηγανίζουν με ιώβεια υπομονή ολόκληρα βουνά από κεφτέδες μοναδικής νοστιμιάς για τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Σε κάθε περίπτωση, οι κλασικοί κεφτέδες είναι μια λιχουδιά διαχρονική αλλά και μια συνταγή που συνέχεια εξελίσσεται γι αυτό όταν δεν μπορούμε να τους απολαύσουμε σπιτικούς τους βρίσκουμε έξω, στην Αθήνα και στην επικράτεια, μερακλήδικους και φρεσκοτηγανησμένους, όπως τους θυμόμαστε αλλά και σε εκδοχές-έκπληξη.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr