Νόστιμες προτάσεις εντός της θεσσαλικής πόλης που αξίζουν την επίσκεψή σας ακόμα και τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Ο Έλατος
Η διάσημη ψησταριά, σημείο αναφοράς στην πόλη, ξεκίνησε το 1938 από τον Θόδωρο Γκαμπέτα, Βλάχο στην καταγωγή, από τη Σαμαρίνα, και σήμερα το δουλεύει ο εγγονός του, ο Αλέξανδρος Γκαμπέτας. Ο Αλέξανδρος είναι δεινός ψήστης αφοσιωμένος στα προϊόντα του τόπου και η κουζίνα του είναι σκληροπυρηνική. Προσφέρει αποκλειστικά σούβλες: αρνάκι και κατσικάκι γάλακτος, κοκορέτσι από συκωταριές γάλακτος, και «κεμπάπ» (έτσι λένε στη Σαμαρίνα το κοντοσούβλι), από χοιρινό, πρόβειο, αρνίσιο κρέας. Μάλιστα, το πρόβειο «κεμπάπ» το σιτεύουν πρώτα μέσα σε βαρέλι δρύινο. Κοτόπουλο, μπιφτέκια, της ώρας, όλα αυτά δεν έχουν θέση εδώ. Γουρουνόπουλο στη σούβλα, βάζουν μόνο Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Κερνούν καρπούζι και παγωτό το καλοκαίρι και σιροπιαστά τον χειμώνα. Πανός 14, τηλ. 2410 531604
Ο κόσμος εκεί έξω είναι υπέροχος και η «φυσικά μοναδική» Amita, μας παροτρύνει να τον απολαύσουμε και να ζήσουμε αληθινά, σε αρμονία με τη φύση και με όσα εκείνη προσφέρει.
Κατασκοπικά θρίλερ, true stories, δράματα και ρομαντικές ιστορίες φέρνει αυτόν τον Ιούλιο το Vodafone TV στις οθόνες μας, επιλέγοντας τα καλύτερα από τους καλύτερους