5 προτάσεις για εξαιρετικό φαγητό στη Λάρισα

Νόστιμες προτάσεις εντός της θεσσαλικής πόλης που αξίζουν την επίσκεψή σας ακόμα και τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Ο Έλατος
Η διάσημη ψησταριά, σημείο αναφοράς στην πόλη, ξεκίνησε το 1938 από τον Θόδωρο Γκαμπέτα, Βλάχο στην καταγωγή, από τη Σαμαρίνα, και σήμερα το δουλεύει ο εγγονός του, ο Αλέξανδρος Γκαμπέτας. Ο Αλέξανδρος είναι δεινός ψήστης αφοσιωμένος στα προϊόντα του τόπου και η κουζίνα του είναι σκληροπυρηνική. Προσφέρει αποκλειστικά σούβλες: αρνάκι και κατσικάκι γάλακτος, κοκορέτσι από συκωταριές γάλακτος, και «κεμπάπ» (έτσι λένε στη Σαμαρίνα το κοντοσούβλι), από χοιρινό, πρόβειο, αρνίσιο κρέας. Μάλιστα, το πρόβειο «κεμπάπ» το σιτεύουν πρώτα μέσα σε βαρέλι δρύινο. Κοτόπουλο, μπιφτέκια, της ώρας, όλα αυτά δεν έχουν θέση εδώ. Γουρουνόπουλο στη σούβλα, βάζουν μόνο Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Κερνούν καρπούζι και παγωτό το καλοκαίρι και σιροπιαστά τον χειμώνα.
Πανός 14, τηλ. 2410 531604

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr