Σουφλέ μελιτζάνας

Σήμα κατατεθέν της καλοκαιρινής μεσογειακής κουζίνας, η μελιτζάνα μπαίνει στο ταψί ή στο πυρέξ και ανακατεύεται με γιαούρτι, γάλα και φρέσκα μυρωδικά. Έπειτα ψήνεται και σερβίρεται στη μέση για να μπορέσει να το απολαύσει όλη η παρέα.

Σουφλέ μελιτζάνας
Διαδικασία
Βήμα 1
Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10΄. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν ελαφρά.

Βήμα 2
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα για 8΄-10΄. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Αποσύρουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί κάνουμε μία στρώση μελιτζάνας.

Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή