
Σουφλέ μελιτζάνας
Σουφλέ μελιτζάνας
Σήμα κατατεθέν της καλοκαιρινής μεσογειακής κουζίνας, η μελιτζάνα μπαίνει στο ταψί ή στο πυρέξ και ανακατεύεται με γιαούρτι, γάλα και φρέσκα μυρωδικά. Έπειτα ψήνεται και σερβίρεται στη μέση για να μπορέσει να το απολαύσει όλη η παρέα.

Διαδικασία
Βήμα 1
Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10΄. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα για 8΄-10΄. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Αποσύρουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί κάνουμε μία στρώση μελιτζάνας.
Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Βήμα 1
Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10΄. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα για 8΄-10΄. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Αποσύρουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί κάνουμε μία στρώση μελιτζάνας.
Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα