Μέσα στην πόλη, πάνω στα ορεινά χωριά ή στη γραφική Λίνδο, θα απολαύσετε πιάτα που στηρίζονται στην τοπική κουζίνα.
Noble Gourmet Restaurant
Βρίσκεται στο rooftop του ξενοδοχείου «Elysium» και προσφέρει πανοραμική θέα σε όλη την παραλία της Καλλιθέας και το Φαληράκι. Εκεί, ο Ροδίτης σεφ Γιώργος Τρουμούχης, ο οποίος με το βιβλίο του «Μακριά μυρωδιά» έκανε γνωστή την τοπική κουζίνα του νησιού, μαζί με τον νεαρό σεφ Σπύρο Κουγιό και την υπόλοιπη ομάδα του δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα fine dining εμπειρία. Μια εμπειρία που πατάει πάνω στα τοπικά προϊόντα και τις ροδίτικες συνταγές, οι οποίες όμως παρουσιάζονται με μια πιο σύγχρονη ματιά. Και όλα αυτά μέσα από διαφορετικά μενού γευσιγνωσίας, με το μεγαλύτερο να φτάνει στα 16 στάδια. Ξενοδοχείο «Elysium Resort & Spa», Καλλιθέα, τηλ.: 22410 45700
Hellas
Μπορεί η διακόσμησή του να σας προϊδεάζει ότι πρόκειται για ένα τουριστικό μαγαζί, όμως καμία σχέση δεν έχει με αυτά. Ο σεφ-ιδιοκτήτης Κυριάκος Ιακωβίδης, μαζί με τη σεφ Ειρήνη Γιωργουδιού, εμπνέεται από τις συνταγές του νησιού και δημιουργεί πιάτα με πιο μοντέρνα και δημιουργική ματιά. Έτσι το λινδιακό γαριδάκι σερβίρεται με μια ελαφριά σκορδαλιά και γιαούρτι, τα γιαπράκια (ροδίτικα ντολμαδάκια) με κυκλαμινόφυλλα γεμίζονται με θαλασσινά και μπόλικο μάραθο ενώ τα παραδοσιακά ροδίτικαζυμαρικά συνοδεύουν ένα ζουμερό κοτόπουλο σε σύβραση. Πεύκοι, τηλ.: 22440 48316
Μία σπουδαία διάκριση που το κατατάσσει στα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε παγκόσμια κλίμακα απέσπασε το Nana Princess των Nana Hotels του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη καθώς βραβεύτηκε από το TripAdvisor ως μία «Best of the Best» επιλογή.
Πάρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Σέριφο, Σίφνο; Όπου και όσο μακριά και αν ταξιδεύεις αυτό το καλοκαίρι, υπάρχει ένας απίστευτα πιο γρήγορος, πιο άνετος και πιο συναρπαστικός τρόπος για τα προσεγγίσεις.