To πρώτο «ζωντανό» μουσείο τυριού άνοιξε στο Παρίσι

To πρώτο «ζωντανό» μουσείο τυριού άνοιξε στο Παρίσι

Η Γαλλία είναι γνωστή παγκοσμίως για τα τυριά της και γενικότερα τη γαστρονομική της κουλτούρα. Ωστόσο, ενώ στη χώρα υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός μουσείων, δεν υπήρχε ένα αντίστοιχο που να είναι αφιερωμένο στα τυριά της.

NET-mouseio_tyriou-gallia

Το κενό αυτό αναπληρώθηκε πριν από έναν μήνα περίπου, καθώς άνοιξε στη γαλλική πρωτεύουσα, στην καρδιά της Πόλης του Φωτός, το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στα γαλλικά τυριά. Πρόκειται για το Musee vivant du fromage.


Εν αντιθέσει με άλλα μουσεία τυριού που βρίσκονται σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις -όπως το Μουσείο της Παρμεζάνας ( Museo del Parmigiano Reggiano) ή το Άmsterdam Cheese Museum- το συγκεκριμένο project αποτελεί έναν πιο ζωντανό οργανισμό, όπου τυροκόμοι εξηγούν πώς παρασκευάζονται τα βασικά γαλλικά τυριά, ενώ υπάρχει ειδικός χώρος δοκιμών, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να δοκιμάσει σπάνια τυριά, σε συνδυασμό με γαλλικά κρασιά. Πέρα από τα παραπάνω, στο μουσείο αυτό ο επισκέπτης μπορεί να βρει ιστορικά στοιχεία σχετικά με τα γαλλικά τυριά, μέσα από διαδραστικές οθόνες και εκθέματα, ενώ στο «ζωντανό» αυτό μουσείο κυκλοφορούν πολλοί επαγγελματίες του χώρου, με στόχο να μοιραστούν με τον κόσμο τα μυστικά του καλού γαλλικού τυριού. Ανάμεσα στα άλλα, στο μουσείο εξηγούνται λεπτομέρειες όπως το ποιες είναι οι διαφορές στα τυριά της Γαλλίας, ανάλογα με την περιοχή στην οποία παράγονται (ενώ παράλληλα μπορεί να τα δοκιμάσει κιόλας). Παράλληλα, ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά την παρασκευή τυριού από τους ειδικούς που βρίσκονται στον χώρο ή να φτιάξει το δικό του τυρί μέσω του διαδραστικού touch screen μαγικού τοίχου.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης