Παϊδάκια κοτόπουλου piri-piri

Τα παϊδάκια κοτόπουλου αποκτούν απίστευτη νοστιμιά χάρη στη σάλτα piri-piri, με πιπεριά Φλωρίνης, μπούκοβο και πάπρικα, που δίνει μια ωραία ένταση στο πιάτο, ιδανική για όσους αγαπούν τα καυτερά.

Διαδικασία
Βήμα 1
Σάλτσα piri-piri: Καθαρίζουμε τα τσίλι και την πιπεριά από σπόρους. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές, τα σκόρδα, το μπούκοβο, αλάτι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄.

Βήμα 2
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, την πάπρικα, το λευκό πιπέρι, αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις και αποσύρουμε. Μεταφέρουμε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε ώστε να πάρουμε μια πηχτή σάλτσα.

Δειτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr