Παρφέ βανίλια με καραμέλα και αμύγδαλα

Παρφέ βανίλια με καραμέλα και αμύγδαλα


Ανάλαφρο, δροσερό και εύκολο παρφέ βανίλια με καραμέλα και αμύγδαλα, για να κλείνουμε γλυκά και επιτυχημένα τα καλοκαιρινά μας τραπέζια. Με λίγα υλικά και απλές τεχνικές που αναδεικνύουν τον ζαχαροπλάστη που κρύβουμε μέσα μας.

parfe_vanilia_NET
Διαδικασία
Βήμα 1
Bάζουμε το νερό, 170 γρ. ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μπολ και τα τοποθετούμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 81ºC (με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Έπειτα χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ για να κρυώσει και να φουσκώσει.

Βήμα 2
Παράλληλα, χτυπάμε 500 ml κρέμα γάλακτος στο μίξερ με τα σποράκια βανίλιας σε σαντιγί. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και η κρέμα μας είναι έτοιμη για φορμάρισμα είτε σε μπoλ, είτε σε τσέρκι. Τη βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δύο ώρες να παγώσει.

Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης