Απολαυστικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας

Οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι ξεκίνησαν και υπόσχονται να μας χαρίσουν θέαμα ποιότητας. Μπαίνουμε λοιπόν στο κλίμα των ημερών με τις γαλλικές γεύσεις που αγαπάμε κι ετοιμαζόμαστε για ρεκόρ!

Η γαλλική κουζίνα είναι αυτή που έχει βάλει τις βάσεις για την υψηλή γαστρονομία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα πιάτα είναι περίπλοκα, με δύσκολες τεχνικές και δυσεύρετα υλικά. Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη!

Η Κις Λορέν και το Σουφλέ, το Μοσχαράκι Βουργουνδίας (à la Bourguignon), και η Γλώσσα μενιέρ (Sole Meunière), είναι μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Γαλλίας που μπορούμε εύκολα να μαγειρέψουμε. Το Μοσχαράκι Βουργουνδίας θέλει βέβαια το χρόνο του, αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει την αναμονή. Μπορούμε να το σερβίρουμε με πατάτες ή ζυμαρικά και εάν περισσέψει δεν χρειάζεται να ανησυχήσουμε, αφού την επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμο.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr