Ο μεγάλος Joan Roca για μια μόνο νύχτα απόψε στο Daios Cove στην Κρήτη

Ο μεγάλος Joan Roca για μια μόνο νύχτα απόψε στο Daios Cove στην Κρήτη


Μια εμβληματική νύχτα για το ξενοδοχείο Daios Cove στην Κρήτη και μια σημαντική στιγμή για την γαστρονομία στη χώρα μας αποτελεί το σημερινό δείπνο. 

NET-Daios_Roca_Portraits_Stefanos-03428
Το Cantina μίλησε με τονJoan Roca, τον πρεσβύτερο των 3 αδελφών που δημιούργησαν το πολυβραβευμένο εστιατόριο El Celler de Can Roca, στη Τζιρόνα, το οποίο κοσμείται με 3 αστέρια Michelin και έχει αναδειχθεί καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο. Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης που θα δημοσιευθεί στο 4ο τεύχος του περιοδικού Cantina που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.


Το εστιατόριο Ocean του Daios Cove
«Η μαγειρική έχει την τεράστια δύναμη να μετατρέπει τη στιγμή σε μια μοναδική εμπειρία.»

—Ήταν Αύγουστος του 1986 όταν τα αδέρφια Joan και Josep Roca –αργότερα θα προστεθεί και ο τρίτος αδερφός Jordi– άνοιξαν το εστιατόριό τους σε μια εργατική γειτονιά της Τζιρόνα. Τριάντα οκτώ χρόνια μετά ο απολογισμός τεράστιος: τρία αστέρια Michelin, δύο φορές Το Καλύτερο Εστιατόριο του Κόσμου, σύμφωνα με τον θεσμό The World’s 50 Best Restaurants, και δεκάδες ακόμα διακρίσεις. Τα αδέρφια Roca έκαναν τη μικρή καταλανική πόλη γαστρονομικό προορισμό και το όνειρο και η φιλοσοφία τους έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Μια φιλοσοφία που πατάει πάνω στη φιλοξενία αλλά και στην ευχαρίστηση που μοιράζονται απλόχερα μέσω της μαγειρικής τους τέχνης. Από την κουζίνα τους έχουν περάσει χιλιάδες μάγειρες, που κάποιοι έμειναν στο πλευρό τους και επάνδρωσαν τα πολλά μαγαζιά τους, από το παγωτατζίδικο Rocambolesc και το εστιατόριο Normal μέχρι το πιο πρόσφατο Bikineria.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης