Μπατζίνα: Χρήσιμες συμβουλές για να φτιάξετε την υπέροχη θεσσαλική πίτα (+ συνταγές)

Μπατζίνα: Χρήσιμες συμβουλές για να φτιάξετε την υπέροχη θεσσαλική πίτα (+ συνταγές)

Η μπατζίνα είναι παραδοσιακή ελληνική πίτα χωρίς φύλλο με καταγωγή από τη Θεσσαλία. Απλή στην παρασκευή της είχε πάντα μια θέση στο καθημερινό τραπέζι (όπως άλλωστε συνέβαινε με τις πίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας).

mpatzina_net_new
Όποιος είχε την τύχει να δοκιμάσει την παραδοσιακή συνταγή από τα χέρια μιας έμπειρης νοικοκυράς στα χωριά της Θεσσαλίας, την αναγνωρίζει αμέσως από τη χαρακτηριστική λεπτή, τραγανή ζύμη και την πλούσια γεύση της. Η ζύμη της φτιάχνεται από αλεύρι, γάλα, αυγά και τυρί και πολλές φορές περιέχει κολοκύθι ή άλλα λαχανικά. Η μπατζίνα ψήνεται σε ρηχό ταψί, το οποίο μάλιστα δίνει σε αυτήν, την τραγανή κρούστα που την κάνει τόσο αγαπητή.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης