Μουσακάς: μυστικά και συμβουλές για να φτιάξετε το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο (+συνταγές)

Ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο, ο μουσακάς, μυρίζει καλοκαίρι, θάλασσα, φρέσκα λαχανικά, χαλαρότητα, διακοπές. 

Με πρωταγωνίστρια τη μελιτζάνα -με τους φανατικούς φίλους αλλά και τους αρκετούς εχθρούς- ο μουσακάς έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές τόσο των ντόπιων όσο και των τουριστών. Αν δοκιμάσετε να τον φάτε σε κάποια ταβέρνα στις διακοπές, ενδέχεται να τον… πληρώσετε ακριβά, ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Από την άλλη, πρόκειται για ένα φαγητό αρκετά απαιτητικό στην παρασκευή του καθώς θέλει να έχετε χρόνο στη διάθεσή σας, ενώ ενδέχεται να χρειαστεί και προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα, όπως έκαναν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε να φτιάξετε και να προσφέρετε ή να… παραγγείλετε στους δικούς σας να σας ετοιμάσουν!


Μελιτζάνα και πατάτα μπλέκονται με τον κιμά σε στρώσεις ενώ το πιάτο ολοκληρώνεται με την μπεσαμέλ, που δίνει στο γευστικό αποτέλεσμα μια ξεχωριστή σπιρτάδα και νοστιμιά. Ανάλογα με τις περιστάσεις και τα διατροφικά σας γούστα, υπάρχουν πολλές παραλλαγές της κλασικής και αγαπημένης συνταγής.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr