Φέτα: το λάθος που κάνουμε όλοι στη συντήρησή της


Η φέτα είναι το αγαπημένο τυρί των Ελλήνων και όχι μόνο. Πέρα από την κλασική χωριατικη σαλάτα -την εθνική μας σαλάτα- η φέτα βρίσκεται σε κάθε ψυγείο, χειμώνα και καλοκαίρι, ενώ πάει με όλα.

Τώρα το καλοκαίρι, ένα αγαπημένο σνακ για όλες τις ώρες είναι το καρπούζι με φέτα, που, πέρα από πεντανόστιμο και comfort πιάτο, είναι και υγιεινό και θρεπτικό.


Τι συμβαίνει όμως με τη συντήρηση της φέτας; Πόσες μέρες μπορεί να μείνει στο ψυγείο και πόσο εύκολα χαλάει; Η φέτα σε γενικές γραμμές από τη στιγμή που θα ανοιχτεί η συσκευασία της διαρκεί το πολύ μια εβδομάδα. Ωστόσο, μπορεί να έχετε παρατηρήσει σημάδια αλλοίωσης και νωρίτερα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι πολύ επιρρεπής σε μικρόβια και βακτήρια και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πώς τη διαχειριζόμαστε ως υλικό κάθε φορά που θέλουμε να καταναλώσουμε ένα μέρος της.


Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr