Rib eye ή ταλιάτα με σισιλιάνικη σάλτσα Salmoriglio
30.07.2024
10:20
Η σισιλιάνικη σάλτσα salmoriglio, μυρωδάτη αλλά ελαφριά, μοιάζει αρκετά με το δικό μας λαδολέμονο. Ταιριάζει σε κάθε είδους ψητά, ενώ στο rib eye θα δώσει μια διακριτική φρεσκάδα και οξύτητα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σάλτσα: Πολτοποιούμε το σκόρδο με ½ κ.γ. αλάτι, και συνεχίζουμε με τη ρίγανη. Σουρώνουμε τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι και ομογενοποιούμε καλά.
Βήμα 2
Κρατάμε 2-3 κουτ. σούπας σάλτσα σε ένα ξεχωριστό μπολάκι, για το άλειμμα. Ψήνουμε τα rib eye στο BBQ σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, και όσο ψήνονται τα αλείφουμε 1-2 φορές με τη σάλτσα salmoriglio που κρατήσαμε. Σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα, κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε με 3-4 κουτ. σούπας σάλτσα salmoriglio.
Δείτε τα υλικά και τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Βήμα 1
Σάλτσα: Πολτοποιούμε το σκόρδο με ½ κ.γ. αλάτι, και συνεχίζουμε με τη ρίγανη. Σουρώνουμε τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι και ομογενοποιούμε καλά.
Βήμα 2
Κρατάμε 2-3 κουτ. σούπας σάλτσα σε ένα ξεχωριστό μπολάκι, για το άλειμμα. Ψήνουμε τα rib eye στο BBQ σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, και όσο ψήνονται τα αλείφουμε 1-2 φορές με τη σάλτσα salmoriglio που κρατήσαμε. Σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα, κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε με 3-4 κουτ. σούπας σάλτσα salmoriglio.
Δείτε τα υλικά και τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr