Ψητά λαχανικά με σάλτσα από γιαούρτι και ταχίνι
31.07.2024
08:00
Αυτά τα ψητά λαχανικά, που σερβίρονται με 2 διαφορετικές σάλτσες -ζεστή σάλτσα ντομάτας και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού-, είναι το καλύτερο συνοδευτικό στα καλοκαιρινά τραπέζια. Συνοδεύετε μ’ ένα λευκό αρωματικό κρασί ή μ’ ένα ουζάκι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες, τις αλατίζετε καλά και τις βάζετε σ’ ένα σουρωτήρι. Τις αφήνετε ½ ώρα για να ξεπικρίσουν, τις ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό και τις στύβετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC.
Βήμα 2
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Βγάζετε το κοτσάνι και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε στα τέσσερα. Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και τα κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες.
Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr