La Linda: Από τη Λατινική Αμερική στη Γλυφάδα με γλυκές σφολιάτες και πικάντικα empanadas
02.08.2024
12:30
Η Ιζαμπέλα Ακουιλίνα φτιάχνει στον φούρνο γλυκά και αλμυρές λιχουδιές από την Ουρουγουάη και όχι μόνο.
Από τη Λατινική Αμερική σε μία συνοικιακή γωνιά της Γλυφάδας που μοσχοβολά βούτυρο και έχει τη γλύκα του dulce de leche . Η Ιζαμπέλα Ακουιλίνα μπορεί να γεννήθηκε και να μεγάλωσε στη Βραζιλία, να γαλουχήθηκε από τις Αργεντίνικες αρχές της μητέρας της και να έζησε για χρόνια στην Ουρουγουάη, όμως ήδη, τον τελευταίο ένα χρόνο, η Ελλάδα είναι γι’ αυτήν, πια, το σπίτι της. Και κάτι παραπάνω, ίσως, από αυτό: Είναι ο τόπος που τροφοδοτεί και θεριεύει το πάθος της να ταξιδέψει σε μία νέα, ξένη γη, την αρτοποιητική παράδοση των Λατινοαμερικάνικων πατρίδων της.
Έτσι, εδώ και μερικούς μήνες, λειτουργεί στη Γλυφάδα και μόλις μερικά βήματα πιο μακριά από τη πολύβουη πιάτσα της, τον δικό της φούρνο με την επωνυμία La Linda (όμορφη στα Ισπανικά). Το όνομα καθόλου τυχαίο. Όχι μόνο γιατί και η Ιζαμπέλα είναι ένας όμορφος άνθρωπος, με πνεύμα αγνό και ανήσυχο, αλλά και γιατί έτσι ονομάζεται και ο φούρνος-εστιατόριο που εδώ και 11 χρόνια εξακολουθεί να «τρέχει» μαζί με την μητέρα της, Μαρία, στην Ουρουγουάη και συγκεκριμένα στο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Punta del Este. «Το οίκημα που αγοράσαμε στην Ουρουγουάη πριν μετατραπεί σε φούρνο έφερε ήδη την ονομασία La Linda (οι άνθρωποι εκεί συνηθίζουν να ονοματίζουν τα σπίτια τους) και μιας και, παραδοσιακά, θεωρείται γρουσουζιά να αλλάζουμε το όνομα του σπιτιού που περνά στην ιδιοκτησία μας, το κρατήσαμε. Μας άρεσε όμως, κιόλας, γιατί τόσο εύστοχα αντιπροσώπευε αυτό που προσπαθούσαμε όμορφα να χτίσουμε εκεί» μου λέει η Ιζαμπέλα.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr