Πώς άλλαξαν τα μενού των εστιατορίων τα τελευταία 25 χρόνια στην Ελλάδα

Μια διαδρομή 25 ετών στους καταλόγους των εστιατορίων, μέσα από την αισθητική και το περιεχόμενό τους.

Αν ανατρέξω δύο δεκαετίες πίσω, τότε που μου ζητούσαν να σχεδιάζω εντυπωσιακούς κατάλογους για κάποιο εστιατόριο πελάτη μου, το μόνο που από μέσα μου έλεγα ήταν «όχι πάλι». Πάντα θεωρούσα υπερβολικούς και κατά τη γνώμη μου αχρείαστους τους επιβλητικούς καταλόγους, τους δερματόδετους με τα ανάγλυφα χρυσά γράμματα στο εξώφυλλό τους για παράδειγμα.

Βέβαια, η αισθητική είναι ένα κομμάτι στο παζλ του καθρέφτη της κοινωνίας μας ανά τις δεκαετίες και πολλά πράγματα, από τους καταλόγους των εστιατορίων μέχρι και την κουζίνα που προτείνουν, από τη διακόσμηση έως και τον τρόπο που διασκεδάζουμε, όλα με έναν τρόπο εικονογραφούν στην πραγματικότητα τις κοινωνικές διαφοροποιήσεις στην πορεία των χρόνων.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr