Αθερίνα τηγανητή με σκορδαλιά

Οι ουζομεζέδες στο τηγάνι θα μπορούσαν να είναι ο ορισμός του ελληνικού καλοκαιριού. Τραγανή και πεντανόστιμη αθερίνα που μοσχοβολά θάλασσα, στο τηγάνι, παρέα με σκορδαλιά και ένα ποτήρι ούζο.

Βήμα 1
Σκορδαλιά: Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για 20-25 λεπτά περίπου, ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν είναι έτοιμες και ξεφλουδίζουμε. Αφήνουμε για 10΄ σε σουρωτήρι.Έπειτα πολτοποιούμε με το πρες πουρέ. Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, το ξίδι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2
Έπειτα προσθέτουμε το νερό από τις βρασμένες πατάτες έτσι ώστε να γίνει ελαφρώς κρεμώδης η σκορδαλιά. Τέλος προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα φύλλα μαϊντανού και το ξύσμα λεμονιού.

Δείτε τα υλικά και τα υπόλοιπα βήματα στο cantina.protothema.gr. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr