Καλοκαιρινό bar hopping σε 3 νέες αφίξεις στην Αθήνα

Από τους μεγάλους δρόμους και τα μικρά στενά γύρω από το Εμπορικό Τρίγωνο μέχρι την γοητευτική γειτονιά των Εξαρχείων και το πολύβουο Κουκάκι, δοκιμάσαμε κοκτέιλ με φόντο την καλοκαιρινή Αθήνα.

Από τους μεγάλους δρόμους και τα στενά γύρω από το Εμπορικό Τρίγωνο μέχρι την γοητευτική γειτονιά των Εξαρχείων και το πολύβουο Κουκάκι, δοκιμάζουμε κοκτέιλ με φόντο την καλοκαιρινή Αθήνα. Κάνοντας ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, πίνουμε δροσιστικά aperitivi σε μπάρες με ιταλιάνικο αέρα, πειραγμένο Old Fashioned με rock n blues μελωδίες στο πικάπ και Margarita σε industrial χώρους με αισθητική ‘80s.

Nastro aperitivo bar 

Ανεβαίνοντας την Ευρυπίδου και αφήνοντας πίσω μας τα πολύχρωμα μπαχαράδικα, τρυπώνουμε στην ήσυχη Πολυκλείτου. Εκεί όπου κάποτε βρίσκονταν τα υφασματάδικα του κέντρου, ένα κομψό μπαράκι μάς μυεί στην αυθεντική ιταλική κουλτούρα του aperitivo. Από τα τραπεζάκια στον μικρό πεζόδρομο, μέχρι τη μεγάλη, ξύλινη μπάρα, η ατμόσφαιρα είναι το ίδιο ευχάριστη και φιλόξενη. Χαζεύοντας απέναντι τα κλειστά παντζούρια του παλιού νεοκλασικού, χαλαρώνουμε με ήχους από funk και soul μελωδίες και αναζωογονητικά, γεμάτα φυσαλίδες aperitivi. Στη λίστα των ποτών που επιμελείται ο Μάριος Ηλιόπουλος (Felicita, Six D.O.G.S. κ.ά.) συναντάμε εκτός των άλλων low ABV κοκτέιλ και πειραγμένα Americano, Negroni και Martini με νότες βοτάνων και εσπεριδοειδών. Μαζί με αυτά, λιχουδιές με τυριά, αλλαντικά και θαλασσινά γεμίζουν αρώματα Μεσογείου τον αέρα δίνοντάς μας μια ανάσα διακοπών από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.
Πολυκλείτου 15, Αθήνα, τηλ. 21 0325 3868

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr