Πιπεριές με βλίτα
05.08.2024
12:30
Βλίτα και πιπεριές, δύο αγαπημένα υλικά της ελληνικής υπαίθρου που όταν μπαίνουν στο ίδιο πιάτο, συστήνουν στο καθημερινό καλοκαιρινό μας μενού, έναν πεντανόστιμο μεζέ, καταπληκτικό συνοδευτικό των κρεατοφιλικών ή ψαροφιλικών μας συνταγών.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, μπλανσάρουμε τα χόρτα για 4΄ και στη συνέχεια σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε παγωμένο νερό για 3΄ ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και στραγγίζουμε.
Βήμα 2
Ψήνουμε τις πιπεριές στα κάρβουνα ή στο σχαροτήγανο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Σε ένα μεγάλο μπολ μαρινάρουμε τα βλίτα με την ντομάτα, το ξίδι, το θυμάρι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr.
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, μπλανσάρουμε τα χόρτα για 4΄ και στη συνέχεια σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε παγωμένο νερό για 3΄ ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και στραγγίζουμε.
Βήμα 2
Ψήνουμε τις πιπεριές στα κάρβουνα ή στο σχαροτήγανο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Σε ένα μεγάλο μπολ μαρινάρουμε τα βλίτα με την ντομάτα, το ξίδι, το θυμάρι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr