Οι φυλές των παγωτών: εσύ ξέρεις τι διαφορά έχει το παγωτό από το gelato;

Τα αγαπάμε και τα δύο εξίσου και τα απολαμβάνουμε στο έπακρο, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι.

Gelato στα ιταλικά σημαίνει «παγωμένο» και αυτός είναι ο πρώτος επίσημος όρος που χρησιμοποιήθηκε από τους Ιταλούς για να περιγράψουν το παγωτό. Ποια είναι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε παγωτό και gelato; Στα λιπαρά αλλά και στην υφή. Το παγωτό για την παρασκευή του απαιτεί μια δυνατή κρέμα γάλακτος, πολλή ζάχαρη και αυγά. Αυτό κάνει την υφή του πιο πυκνή, ενώ είναι πιο βαρύ θερμιδικά.

Από την άλλη, το gelato θέλει περισσότερο γάλα και λιγότερη κρέμα γάλακτος, λιγότερη ζάχαρη και λιγότερα (ή καθόλου) αυγά. Καθώς ανακατεύονται τα υλικά, δεν εισχωρεί πολύς αέρας στην παρασκευή σε σχέση με το κλασικό παγωτό και αυτό κάνει το αποτέλεσμα πιο εύγευστο και την υφή του πιο κρεμώδη. Γενικότερα, έχει και μικρότερο προσδόκιμο ζωής γι αυτό πρέπει να φτιάχνεται σε μικρές ποσότητες για να καταναλώνεται όσο πιο σύντομα γίνεται. Σερβίρεται σε λίγο υψηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με το κλασικό παγωτό, για να διατηρήσει αυτό το μεταξένιο αποτέλεσμα στην υφή.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr