Η Μεσόγειος μαγειρεύει νόστιμα: Ένα πλήρες μενού για όλο το Σαββατοκύριακο

Συνταγές ζουμερές και αρωματικές που περιέχουν την ουσία της Ισπανίας και της Ιταλίας, του Μαρόκου, της Τυνησίας, της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Γαλλίας και των υπόλοιπων χωρών της περιοχής.

Ματσάκια από δεντρολίβανο, ρίγανη και βασιλικό, στοίβες από ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια και μελιτζάνες, βάζα με ελιές και κάπαρη, άφθονα ψάρια μικρά και μεγάλα, δοξάζουν την κουζίνα της Μεσογείου που αυτή την εποχή μας προσφέρει γενναιόδωρα τα υλικά της για να δημιουργήσουμε μικρά γευστικά θαύματα. Έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε συνταγές ζουμερές και αρωματικές που περιέχουν την ουσία της Ισπανίας και της Ιταλίας, του Μαρόκου, της Τυνησίας, της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Γαλλίας και των υπόλοιπων χωρών της περιοχής.

Η μεσογειακή κουζίνα με γαστρονομικές επιρροές τριών ηπείρων -Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής -, συνεχίζει να εξελίσσεται αξιοποιώντας τις μοναδικές πρώτες ύλες της και είναι τάση εδώ και χρόνια. Άλλωστε, στις διατροφικές συνήθειες των λαών που ζούνε γύρω από τη Μεσόγειο στηρίχτηκε η περίφημη Μεσογειακή διατροφή που δίνει έμφαση στην κατανάλωση οσπρίων, ελαιόλαδου, δημητριακών και σπόρων, φρούτων και λαχανικών, στη μέτρια κατανάλωση ψαριού και άσπρου κρέατος, στη σπάνια κατανάλωση κόκκινου κρέατος, και στη μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr