Ο τριάστερος Paco Morales αναδημιουργεί ιστορικά ντοκουμέντα μέσα από πιάτα αληθινής γαστρονομικής απόλαυσης
Ο τριάστερος Paco Morales αναδημιουργεί ιστορικά ντοκουμέντα μέσα από πιάτα αληθινής γαστρονομικής απόλαυσης
Η δημιουργική και αφηγηματική διάσταση της μαγειρικής του κορυφαίου Ισπανού σεφ ως μια μορφή τέχνης που συνδυάζει γεύση και ιστορία.
Στο πλαίσιο του ετήσιου Sani Gourmet – Savour the Stars, που διοργανώνεται επί 17 συνεχόμενα χρόνια τιμώντας την γαστρονομία ως Καλή Τέχνη, στο εστιατόριο Elia του ξενοδοχείου Porto Sani, ταξιδέψαμε στα βρώσιμα αφηγήματα του ισπανού σεφ Paco Morales. Δίπλα στην πισίνα, μέσα από ένα μενού 8 σταδίων με επιλεγμένα signature dishes που συνοδεύτηκαν αρμονικά με γαλλική σαμπάνια και επιλεγμένους οίνους από τα Ιταλικά και τα Πορτογαλικά αμπελοτόπια, βιώσαμε μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία υψηλής γαστρονομίας.
Η χαρτογράφηση του σεφ
O Ισπανός σεφ Paco Morales είναι ένας οραματιστής, μεταμοντέρνος καλλιτέχνης της γεύσης, που αντιδρά στις νόρμες της σύγχρονης εποχής. Η αγάπη του για τον τόπο καταγωγής, η λαχτάρα της ανακάλυψης, το πάθος για τη μαγειρική τέχνη και ο τολμηρός τρόπος να συνδυάζει την καινοτομία με την παράδοση, εξετάζονται και αναλύονται ως γαστρονομική «μελέτη περίπτωσης».
Είναι μόλις 43 χρονών και έχει καταφέρει να χαρακτηριστεί ως γαστρο-αρχαιολόγος και γαστρο-χρονογράφος, Culinary Indiana Jones και εκφραστής της avant-garde ισπανικής γαστρονομίας. Οι πολλαπλές διακρίσεις, η θέση #82 στη λίστα «The Best Chef» και τα 3 αστέρια στον Michelin Guide σφραγίζουν την πορεία του, την στοχοπροσήλωση και την μαγειρική του αντίληψη που δεν σταματάει να εξελίσσεται. Ωστόσο, αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι η αδιαπραγμάτευτη εμμονή του να ανακαλύπτει αρχαίες ιστορίες τροφής, τις οποίες εν συνεχεία αποκωδικοποιεί και αποδίδει με σύγχρονο state-of-the-art τρόπο.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Η χαρτογράφηση του σεφ
O Ισπανός σεφ Paco Morales είναι ένας οραματιστής, μεταμοντέρνος καλλιτέχνης της γεύσης, που αντιδρά στις νόρμες της σύγχρονης εποχής. Η αγάπη του για τον τόπο καταγωγής, η λαχτάρα της ανακάλυψης, το πάθος για τη μαγειρική τέχνη και ο τολμηρός τρόπος να συνδυάζει την καινοτομία με την παράδοση, εξετάζονται και αναλύονται ως γαστρονομική «μελέτη περίπτωσης».
Είναι μόλις 43 χρονών και έχει καταφέρει να χαρακτηριστεί ως γαστρο-αρχαιολόγος και γαστρο-χρονογράφος, Culinary Indiana Jones και εκφραστής της avant-garde ισπανικής γαστρονομίας. Οι πολλαπλές διακρίσεις, η θέση #82 στη λίστα «The Best Chef» και τα 3 αστέρια στον Michelin Guide σφραγίζουν την πορεία του, την στοχοπροσήλωση και την μαγειρική του αντίληψη που δεν σταματάει να εξελίσσεται. Ωστόσο, αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι η αδιαπραγμάτευτη εμμονή του να ανακαλύπτει αρχαίες ιστορίες τροφής, τις οποίες εν συνεχεία αποκωδικοποιεί και αποδίδει με σύγχρονο state-of-the-art τρόπο.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα