Οι φυλές του παγωτού: Γρανίτα, σορμπέ και σερμπέτ, σε τι μοιάζουν και σε τι διαφέρουν

Οι φυλές του παγωτού: Γρανίτα, σορμπέ και σερμπέτ, σε τι μοιάζουν και σε τι διαφέρουν

Γρανίτα, σορμπέ και σερμπέτ, τρεις παγωμένες γλυκιές απολαύσεις που αγαπάμε πολύ και συχνά συγχέουμε μεταξύ τους. Γι’ αυτό ήρθε η ώρα να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτές και να τις «ξεμπλέξουμε» στο μυαλό μας.

sorbet_granita_serbet_NET
Ας ξεκινήσουμε από το πιο αγαπημένο μας και το πιο δημοφιλές που είναι φυσικά η γρανίτα. Βασικά συστατικά για την παρασκευή της γρανίτας λοιπόν είναι ο πάγος και τα φρούτα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το σορμπέ. Για να φτιάξουμε γρανίτα χρησιμοποιούμε χυμό φρέσκων φρούτων, χωρίς την πούλπα τους, ο οποίος αναμειγνύεται με ένα αραιό σιρόπι. Για να πετύχουμε τη σωστή υφή, χρειάζεται ανακάτεμα ανά τακτά διαστήματα, ώστε να σπάσει ο πάγος που σχηματίζεται και να δημιουργηθούν οι χαρακτηριστικοί κρύσταλλοι. Γενικά οι γρανίτες είναι πιο άγλυκες από τα σορμπέ, η υφή τους δεν είναι ιδιαίτερα συμπαγής και σερβίρονται κυρίως σε ποτήρι.

Το σορμπέ διαφέρει στην υφή, η οποία προκύπτει από την αναλογία των υλικών που χρησιμοποιούνται. Η μεγάλη τους διαφορά είναι ότι για το σορμπέ, πέρα από τον χυμό των φρούτων, χρησιμοποιούμε και τη σάρκα τους, ενώ βάζουμε στο μείγμα λιγότερο νερό αλλά περισσότερη ζάχαρη γι αυτό και είναι πιο γλυκά από το γρανίτα. Οπότε έχουμε μια πλουσιότερη υφή, που μοιάζει με αυτή του παγωτού, με αποτέλεσμα να σερβίρεται σε μπάλες και να χρειάζεται κουτάλι για να καταναλωθεί. Οι γρανίτες και τα σορμπέ έχουν μηδενικά λιπαρά καθώς δεν περιέχουν αυγά, γάλα ή κρέμα γάλακτος.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης