Τα πανηγυριώτικα: Αιγαίο και Κρήτη σε 5 μοναδικές παραδοσιακές συνταγές

Τα πανηγυριώτικα: Αιγαίο και Κρήτη σε 5 μοναδικές παραδοσιακές συνταγές

Το «Πάσχα του καλοκαιριού» στο Αιγαίο και την Κρήτη το γιορτάζουν με καλό κρέας, κρασί, ρακή και τραγούδια.

Τα πανηγυριώτικα: Αιγαίο και Κρήτη σε 5 μοναδικές παραδοσιακές συνταγές
Κασιώτικο πιλάφι με μοσχάρι
2,5 ώρες – Εύκολο – 4 άτομα

Υλικά
150 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 κιλά μοσχάρι ή αρνί ή κατσίκι
2-3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ντοματοπολτέ
5-6 ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 ξυλάκι κανέλα
400 γρ. ρύζι γλασέ
Κλείσιμο
200 γρ. βούτυρο αγελάδος
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, θωρακίζουμε το κρέας πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Κατόπιν, τσιγαρίζουμε μέσα το κρεμμύδι και τον πελτέ για 1΄ και προσθέτουμε και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό, μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μ εκλειστό το καπάκι για περίπου 2 ώρες. Κατόπιν, σουρώνουμε το ζουμί για να κάνουμε το πιλάφι. Το μετράμε σε όγκο, θέλουμε να είναι 1 φλιτζάνι ρύζι και 3 φλιτζάνια ζουμί. Πρώτα πλένουμε καλά το ρύζι και το προσθέτουμε στο ζουμί που βράζει ανακατεύοντας. Έπειτα από 10΄ αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά. Το περιχύνουμε με το βούτυρο, λιωμένο και καυτό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Σημείωση
Το πιλάφι είναι αριστοκρατικό φαγητό, αφού το ρύζι αποτελεί σύμβολο του πλούτου υλικών αγαθών αλλά και συναισθημάτων. Γι’ αυτό βρίσκεται πάντα στο κέντρο των γλεντιών και της χαράς.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης