Γιατί είναι σημαντικός ο Χρύσανθος Καραμολέγκος;

Γιατί είναι σημαντικός ο Χρύσανθος Καραμολέγκος;

Λιγομίλητος, αλλά με λόγο αιχμηρό, πολυβραβευμένος, αλλά χωρίς έπαρση, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο επιδραστικούς μάγειρες των τελευταίων 30 χρόνων.

Γιατί είναι σημαντικός ο Χρύσανθος Καραμολέγκος;
Ύστερα από σχεδόν 40 χρόνια στις κουζίνες, διατηρεί μια νεανική δημιουργικότητα. Γεννημένος στην Αθήνα με καταγωγή από τη Σαντορίνη και στενούς δεσμούς με το νησί, σπούδασε Μαγειρική, αλλά δοκίμασε διάφορες τέχνες προτού καταλήξει στις μαρμίτες. Μετά τη θητεία του σε γνωστά ξενοδοχεία και εστιατόρια της εποχής στην Αθήνα, αλλά και στη σπουδαία Σελήνη του Γιώργου Χατζηγιαννάκη στη Σαντορίνη, ανοίγει στις αρχές του ’90 το πρώτο δικό του εστιατόριο, την Ντομάτα, στον χώρο του παλιού εργοστασίου ντοματοπελτέ του πατέρα του, στην Έξω Γωνιά. «Το ξεκινήσαμε για την πλάκα μας, περισσότερο για να μαζευόμαστε μεταξύ μας οι φίλοι και να τρώμε».

Το 1995 ενδίδει στους πειρασμούς της Αθήνας και ανοίγει τη μικροσκοπικήΤο 1995 ενδίδει στους πειρασμούς της Αθήνας και ανοίγει τη μικροσκοπική Βιτρίνα στην άνυδρη τότε γαστρονομικά γειτονιά του Ψυρρή, για να ακολουθήσουν το Αριστερά-Δεξιά, με τον Δημήτρη Λίτινα στο Γκάζι, το Απλά Αριστερά-Δεξιά, το Απλά στην Κηφισιά και η Ντομάτα στη μαρίνα του Sani Resort στη Χαλκιδική. Από το 2007 δραστηριοποιείται εκτός Αθηνών, με τελευταίο του δημιούργημα το Anama στη Γιάλοβα της Μεσσηνίας, στον χώρο ενός παλιού σταφιδεργοστασίου του τοπικού Συνεταιρισμού.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή