Φτιάχνουμε την πιο νόστιμη σάλτσα Αλφρέντο βήμα-βήμα

Φτιάχνουμε την πιο νόστιμη σάλτσα Αλφρέντο βήμα-βήμα

Η αυθεντική και σπιτική σάλτσα Αλφρέντο είναι πλούσια, κρεμώδης και έτοιμη μέσα σε μόλις 15 λεπτά.

Alfredo_net

Μια αγαπημένη συνταγή που κάνει πάντα τους καλεσμένους να ζητούν και δεύτερο πιάτο. Είναι πολύ απλή στην παρασκευή της και η επιτυχία σίγουρη, φτάνει να βάλετε τα σωστά υλικά και να γνωρίζετε τα μυστικά της.Ο δρόμος για την επιτυχία Δε χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο και το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως για αυτή τη σάλτσα θα αφήσετε στην άκρη το αλεύρι και θα σιγουρευτείτε ότι έχετε στην κουζίνα σας τα σωστά υλικά. Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, μια καλή κρέμα γάλακτος, φρέσκα και καλής ποιότητας καρυκεύματα, είναι μερικά από τα πιο σημαντικά βήματα που θα εξασφαλίσουν ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα.

Ας δούμε παρακάτω τι θα πρέπει να προσέξετε για κάθε υλικό:

Βούτυρο: Επιλέξτε ανάλατο βούτυρο, ώστε η σάλτσα να μην είναι υπερβολικά αλμυρή.
Κρέμα γάλακτος πλήρους λιπαρών: Αυτό είναι το μυστικό για να αποκτήσετε τη χαρακτηριστική πλούσια και κρεμώδη υφή της αγαπημένης ιταλικής σάλτσας.
Σκόρδο: Αποφύγετε το σκόρδο σε σκόνη και προτιμήστε το φρέσκο, ψιλοκομμένο.
Τυρί παρμεζάνα: Αγοράστε καλής ποιότητας τυρί και τρίψτε το φρέσκο πριν ξεκινήσετε. Βάλτε αρκετό τυρί στη σάλτσα για να την κάνετε πιο πηχτή.
Μπαχαρικά: Θα χρειαστείτε ιταλικό μείγμα μπαχαρικών. Αυτό συνήθως περιέχει ρίγανη και βασιλικό. Αν έχετε φρέσκο στην κουζίνα σας, μη διστάσετε να τον χρησιμοποιήσετε. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι που θα δώσουν ένταση στη γεύση. Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε τις ποσότητες που ταιριάζουν με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης