Σπασμένο κέικ λεμόνι με custard, γιαούρτι και ροδάκινα
23.08.2024
12:15
Η οξύτητα του λεμονιού σε συνδυασμό με τα δροσερά ροδάκινα και την απαλή και πλούσια υφή αυτού του γλυκού, συνθέτουν το επιδόρπιο του φετινού καλοκαιριού. Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ αναδεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμόνι και την κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ενσωματώνουμε και το βούτυρο λιωμένο. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160° C με αέρα για περίπου 45΄-55΄.
Βήμα 2
Σιρόπι λεμόνι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2΄.
Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr.
Σε ένα μπολ αναδεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμόνι και την κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ενσωματώνουμε και το βούτυρο λιωμένο. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160° C με αέρα για περίπου 45΄-55΄.
Βήμα 2
Σιρόπι λεμόνι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2΄.
Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr