Τα αγαπημένα μας πιάτα, αλλιώς!
23.08.2024
14:30
Τα έχουμε μαγειρέψει ξανά και ξανά επειδή μας αρέσουν πολύ. Είναι τα αγαπημένα μας πιάτα και τώρα είναι ώρα τα φτιάξουμε κάπως διαφορετικά!
Πολλές φορές θέλουμε να ανανεώσουμε τις συνταγές μας με κάτι νέο που θα δώσει καινούργιο αέρα σε ότι μαγειρεύουμε. Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να το κάνουμε. Αρκεί να έχουμε διάθεση για πειραματισμό και όρεξη για δημιουργία. Ο τρόπος για να το πετύχουμε είναι να παίξουμε με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, να αντικαταστήσουμε μερικά υλικά με κάποια άλλα και να δοκιμάσουμε καινούργια προϊόντα όπως είναι τα «ζυμαρικά» οσπρίων, το γάλα ξηρών καρπών, και το αλεύρι βρώμης.
Μπορούμε να φτιάξουμε μια διαφορετική μακαρονάδα «μπολονέζ» αντικαθιστώντας τον κιμά με φακές. Αρκεί στα υλικά που συνήθως βάζουμε στη σάλτσα να προσθέσουμε τη φακή και να μαγειρέψουμε για περίπου 30-35 λεπτά.
Μια άλλη ωραία ιδέα είναι το Σπαγγέτι κολοκυθιού που θα φτιάξουμε με κολοκυθάκια κομμένα με το ειδικό εργαλείο σε λωρίδες, θα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, και θα σερβίρουμε με πέστο βασιλικού. Ακόμα, φτιάχνουμε γεμιστά με κινόα ή κους κους αντί για ρύζι, τηγανητές μπάμιες αντί για τις κλασικές λαδερές, στιφάδο με θαλασσινά αντί για κρέας κ.ο.κ.
Τα μπαχαρικά και τα αρωματικά έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν κάθε κλασικό πιάτο σε κάτι διαφορετικό. Ένα μείγμα κάρι ή ένα γκάραμ μασάλα θα δώσει ινδικό χαρακτήρα στο πιάτο, το ρας ελ χανούτ θα μας συνδέσει γευστικά με τη βόρεια Αφρική, το 5 spices θα προσθέσει πικάντικες νότες στο πιάτο. Και τα γνωστά γίνονται αλλιώτικα!
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Μπορούμε να φτιάξουμε μια διαφορετική μακαρονάδα «μπολονέζ» αντικαθιστώντας τον κιμά με φακές. Αρκεί στα υλικά που συνήθως βάζουμε στη σάλτσα να προσθέσουμε τη φακή και να μαγειρέψουμε για περίπου 30-35 λεπτά.
Μια άλλη ωραία ιδέα είναι το Σπαγγέτι κολοκυθιού που θα φτιάξουμε με κολοκυθάκια κομμένα με το ειδικό εργαλείο σε λωρίδες, θα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, και θα σερβίρουμε με πέστο βασιλικού. Ακόμα, φτιάχνουμε γεμιστά με κινόα ή κους κους αντί για ρύζι, τηγανητές μπάμιες αντί για τις κλασικές λαδερές, στιφάδο με θαλασσινά αντί για κρέας κ.ο.κ.
Τα μπαχαρικά και τα αρωματικά έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν κάθε κλασικό πιάτο σε κάτι διαφορετικό. Ένα μείγμα κάρι ή ένα γκάραμ μασάλα θα δώσει ινδικό χαρακτήρα στο πιάτο, το ρας ελ χανούτ θα μας συνδέσει γευστικά με τη βόρεια Αφρική, το 5 spices θα προσθέσει πικάντικες νότες στο πιάτο. Και τα γνωστά γίνονται αλλιώτικα!
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr