6 γλυκά-πειρασμοί που ξεχωρίσαμε στη Νάξο
6 γλυκά-πειρασμοί που ξεχωρίσαμε στη Νάξο
Απολαυστική για όσους έχουν δοκιμάσει την τοπική κουζίνα και τα εξαιρετικά ντόπια προϊόντα της, η Νάξος κερδίζει κάθε χρόνο την προτίμηση όλων και περισσότερων ταξιδιωτών.
Και όχι άδικα, αφού προσφέρει ένα από τα πιο πλήρη πακέτα συναρπαστικών εμπειριών. Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και της ηλιοθεραπείας σε χρυσαφένιες αμμουδιές, εκείνοι που αναζητούν αυθεντικά νησιώτικα χωριά κι όσοι έλκονται από τη γοητεία του ενετικού της Κάστρου καταλήγουν ενθουσιασμένοι με το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Και όλοι ανεξαρτήτως συμφωνούν ότι η γαστρονομία της είναι ασύγκριτη: νοστιμότατα κρεατικά, ολόφρεσκοι θησαυροί του Αιγαίου, λαχανικά όλο γεύση και οι κορυφαίες πατάτες της χώρας, μεταμορφώνουν ακόμη και το πιο λιτό τραπέζι σε γιορτή γεύσης. Χωρίς να υπολείπονται καθόλου, γλυκές απολαύσεις συμπληρώνουν το γαστρονομικό προφίλ ενός νησιού, όπου όλοι τρώνε καλά κι όλοι θέλουν να δοκιμάσουν κι άλλα.
Τα παρακάτω γλυκά, αληθινοί πειρασμοί για όλες της ώρες της ημέρας, θα ταιριάξουν ιδανικά με τον καφέ σας, θα σας ξαφνιάσουν με τη δημιουργικότητά τους, θα συντροφεύσουν τις βόλτες σας στη Χώρα, θα σας δροσίσουν και θα γίνουν τα πιο απολαυστικά σουβενίρ των διακοπών σας.
Παραδοσιακά και όλο άρωμα
Τι αρώματα αναδίδει η εύφορη κοιλάδα της Νάξου, η πράσινη καρδιά του νησιού; Αυτή του κίτρου φυσικά, του περίφημου εσπεριδοειδούς με τους μεγάλους καρπούς που θυμίζουν λεμόνια ή κυδώνια στην όψη και αξιοποιούνται δίνοντας έντονη γεύση και μοναδική ευωδιά στα περίφημα αποστάγματα κίτρου, το πιο χαρακτηριστικό ναξιώτικο ποτό. Πλάι σ΄ αυτά τα γλυκόπιοτα λικέρ που από το 1915 παρασκευάζονται στο ιστορικό αποστακτήριο Προμπονά, με αγάπη, μεράκι και βάση πατροπαράδοτων μυστικών συνταγών, το κίτρο που καλλιεργείται στα ιδιόκτητα οικογενειακά περιβόλια γίνεται η βάση για μια πλούσια γκάμα ποιοτικών παραδοσιακών γλυκών και άλλων προϊόντων που αναδεικνύουν τη χαρακτηριστική γεύση του μεγαλόκαρπου εσπεριδοειδούς.
Θα τα βρείτε στο καλαίσθητο κατάστημα Προμπονά στη Χώρα και πολύ κοντά στο λιμάνι, φτιαγμένα μόνο με φυσικά αρώματα κι αυθεντικά εκχυλίσματα κίτρου, τα οποία δίνουν μοναδική γεύση σε μπουκίτσες λουκουμιού που μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, σε καταπληκτικές χαλβαδόπιτες με θυμαρίσιο μέλι και πλούσια γέμιση με ολόκληρα ψημένα αμύγδαλα, που εκτός του ότι αφήνουν την πιο αρωματική επίγευση γίνονται και ιδανικό σνακ για τις ώρες στην παραλία, ως αποξηραμένες φλούδες που ταιριάζουν με τα πάντα –από συστατικό στα δικά σας γλυκά ως συνοδευτικό cocktails και πλατό για κρασιά– και βέβαια ως γλυκό του κουταλιού. Πλάι τους, μια ακόμη νότα παράδοσης, αυτή των κλασσικών νησιωτικών αμυγδαλωτών που λιώνουν στο στόμα.
Όλα ολόφρεσκα, σε καλαίσθητες συσκευασίες που σχεδιάζει η εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς της οικογενειακής επιχείρησης κα Κατερίνα Προμπονά, αποδεικνύουν τη διαχρονική αξία κλασικών κι αγαπημένων γλυκών και σας δικαιολογούν όσα κι αν πάρετε μαζί σας επιστρέφοντας.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Τα παρακάτω γλυκά, αληθινοί πειρασμοί για όλες της ώρες της ημέρας, θα ταιριάξουν ιδανικά με τον καφέ σας, θα σας ξαφνιάσουν με τη δημιουργικότητά τους, θα συντροφεύσουν τις βόλτες σας στη Χώρα, θα σας δροσίσουν και θα γίνουν τα πιο απολαυστικά σουβενίρ των διακοπών σας.
Παραδοσιακά και όλο άρωμα
Τι αρώματα αναδίδει η εύφορη κοιλάδα της Νάξου, η πράσινη καρδιά του νησιού; Αυτή του κίτρου φυσικά, του περίφημου εσπεριδοειδούς με τους μεγάλους καρπούς που θυμίζουν λεμόνια ή κυδώνια στην όψη και αξιοποιούνται δίνοντας έντονη γεύση και μοναδική ευωδιά στα περίφημα αποστάγματα κίτρου, το πιο χαρακτηριστικό ναξιώτικο ποτό. Πλάι σ΄ αυτά τα γλυκόπιοτα λικέρ που από το 1915 παρασκευάζονται στο ιστορικό αποστακτήριο Προμπονά, με αγάπη, μεράκι και βάση πατροπαράδοτων μυστικών συνταγών, το κίτρο που καλλιεργείται στα ιδιόκτητα οικογενειακά περιβόλια γίνεται η βάση για μια πλούσια γκάμα ποιοτικών παραδοσιακών γλυκών και άλλων προϊόντων που αναδεικνύουν τη χαρακτηριστική γεύση του μεγαλόκαρπου εσπεριδοειδούς.
Θα τα βρείτε στο καλαίσθητο κατάστημα Προμπονά στη Χώρα και πολύ κοντά στο λιμάνι, φτιαγμένα μόνο με φυσικά αρώματα κι αυθεντικά εκχυλίσματα κίτρου, τα οποία δίνουν μοναδική γεύση σε μπουκίτσες λουκουμιού που μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, σε καταπληκτικές χαλβαδόπιτες με θυμαρίσιο μέλι και πλούσια γέμιση με ολόκληρα ψημένα αμύγδαλα, που εκτός του ότι αφήνουν την πιο αρωματική επίγευση γίνονται και ιδανικό σνακ για τις ώρες στην παραλία, ως αποξηραμένες φλούδες που ταιριάζουν με τα πάντα –από συστατικό στα δικά σας γλυκά ως συνοδευτικό cocktails και πλατό για κρασιά– και βέβαια ως γλυκό του κουταλιού. Πλάι τους, μια ακόμη νότα παράδοσης, αυτή των κλασσικών νησιωτικών αμυγδαλωτών που λιώνουν στο στόμα.
Όλα ολόφρεσκα, σε καλαίσθητες συσκευασίες που σχεδιάζει η εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς της οικογενειακής επιχείρησης κα Κατερίνα Προμπονά, αποδεικνύουν τη διαχρονική αξία κλασικών κι αγαπημένων γλυκών και σας δικαιολογούν όσα κι αν πάρετε μαζί σας επιστρέφοντας.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα