Κρέας από την κατάψυξη: Όλα τα μυστικά και πώς να το μαγειρέψετε

Κρέας από την κατάψυξη: Όλα τα μυστικά και πώς να το μαγειρέψετε

Μαθαίνουμε πώς να καταψύχουμε, να αποψύχουμε και να μαγειρεύουμε σωστά και με ασφάλεια τα κατεψυγμένα κρεατικά.

katepsugmeno_kreas_net

Γνωρίζω ότι πολλοί αγοράζουν φρέσκα κρεατικά και τα βάζουν στη κατάψυξη για να τα μαγειρέψουν κάποια άλλη στιγμή, πρακτική που σε γενικές γραμμές δε με βρίσκει σύμφωνο. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν ο κόσμος γνωρίζει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κατάψυξης κρεάτων όπως και τη δεοντολογικά σωστή διαδικασία κατάψυξης, απόψυξης και μαγειρέματος των κατεψυγμένων κρεατικών.Η σωστή πρακτική

Διατροφικά βεβαίως, η κατάψυξη κρεατικών, πουλερικών και ψαριών είναι μια πρακτική εντελώς αγνή που επιτρέπει τη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών, χωρίς να τα επιβαρύνει με καμία ουσία, όταν βεβαίως γίνεται σωστά. Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζει κανείς είναι τα εξής:

-Το κρέας πρέπει να καταψύχεται συσκευασμένο σε κατάλληλη σακούλα που καλό είναι να μην έχει αέρα μέσα (ειδικά ο κιμάς), ώστε να αποφεύγονται τα «καψίματα»
-Όταν καταψύχετε κρέας, μοιράστε το σε σακούλες που ανταποκρίνονται στις μερίδες που λογικά θα χρειαστείτε, ώστε να μη χρειαστεί να αποψύξετε ολόκληρο μεγάλο κομμάτι, ενώ χρειάζεστε μικρή ποσότητα
-Κάθε φορά που καταψύχετε κάτι γράψτε απ’ έξω με μαρκαδόρο την ημερομηνία και το τι περιέχεται στη συσκευασία
-Η θερμοκρασία του καταψύκτη σας πρέπει να είναι -18°C και καλό είναι να μη κρατάτε εκεί τα κρεατικά, πουλερικά ή ψάρια για πάνω από 3-4 μήνες , παρόλο ότι κάποια μεγάλα κομμάτια μπορούν να αντέξουν και ένα χρόνο.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης