Τα καλύτερα πρωινά γεύματα μετά από hangover

Όλοι μας το έχουμε περάσει. Πρωινό ξύπνημα με αίσθημα ναυτίας, πονοκέφαλο και βαρύ κεφάλι. Μια φορά στο τόσο και πάντα υπεύθυνα, δεν πειράζει να πιούμε ένα ποτάκι παραπάνω. Αλλά την επόμενη μέρα το πρωί, το hangover έρχεται να μας το χαλάσει.

Μήπως η λύση κρύβεται στις σωστές τροφές; Τα γιατροσόφια και οι λαϊκές σοφίες, πολλά. Από το σύνηθες «πιες αρκετό νερό να ενυδατωθείς» μέχρι το λιγάκι αηδιαστικό «τα ωμά ασπράδια θα σε βοηθήσουν» -εδώ να πούμε, σε περίπτωση που το σκέφτεστε, πρέπει πάντα μα πάντα να είναι παστεριωμένα, αλλιώς είναι επικίνδυνη για την υγεία πρακτική- πολλά ακούγονται για τις τροφές που βοηθούν να το απαλλαγούμε από το hangover. Όμως, επιστημονικά, δεν υπάρχουν μαγικές τροφές ούτε λύσεις της στιγμής που διώχνουν το hangover. Γιατί, για να μας περάσει, πρέπει να διορθώσουμε ό,τι το προκαλεί.

Η κατάποση αλκοόλ, μεταξύ άλλων, μειώνει την απορρόφηση σημαντικών βιταμινών από τον οργανισμών, όπως είναι οι B1, B12, το φιλικό οξύ και ο ψευδάργυρος. Επίσης, το αλκοόλ προκαλεί συχνότερη ούρηση, άρα είναι πιθανό να σημειώσουν παροδική πτώση και οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες (όλο το σύμπλεγμα των βιταμινών Β και η βιταμίνη C). Αυτό που μπορούμε να κάνουμε με τις τροφές του πρώτου μας γεύματος, είναι να προσπαθήσουμε να αναπληρώσουμε τα θρεπτικά στοιχεία που σημείωσαν πτώση, και τα οποία τα χρειαζόμαστε για μια γρήγορη ανάκαμψη. Τα παρακάτω πρωινά, λόγω των υλικών τους, θα μας βοηθήσουν σε αυτό, ενώ ταυτόχρονα είναι και νόστιμα.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr