Pasta & pizza lovers: Ένα πλήρες μενού για όλο το Σαββατοκύριακο
30.08.2024
14:30
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ακόμη ένα κομμάτι σπιτικής πίτσας ή σε μια λαχταριστή μακαρονάδα; Σχεδόν κανένας! Αυτό το Σαββατοκύριακο αγαπάμε το comfort food!
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ακόμη ένα κομμάτι σπιτικής πίτσας ή σε μια λαχταριστή μακαρονάδα; Σχεδόν κανένας. Είναι μάλιστα δύσκολο να βαρεθούμε τις γεύσεις τους αφού υπάρχουν σάλτσες και συνδυασμοί για πολλές και λαχταριστές παρασκευές.
Όσο αφορά την πίτσα, μπορεί να έχει αφράτη ή λεπτή ζύμη, να είναι λιτή με τυρί και σάλτσα ντομάτας, ή πληθωρική με μπόλικα υλικά. Έχει δε άλλη νοστιμιά όταν είναι σπιτική. Μια κλασική πίτσα είναι αυτή με ντομάτα, προσούτο και μοτσαρέλα που μπορεί να γίνει και κάπως διαφορετική αν προσθέσουμε το προσούτο και τον βασιλικό αφού ψηθεί η πίτσα. Αν μας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις θα βάλουμε καυτερή σάλτσα, αν προτιμάμε τις πιο ελαφριές θα αφαιρέσουμε τα αλλαντικά, και αν δεν αλλάζουμε με τίποτα την ελληνική κουζίνα θα φτιάξουμε πίτσα με ντομάτα, φέτα, ελιές, και κάπαρη.
Η ζύμη έχει οπωσδήποτε τα μυστικά της. Αφού την φτιάξουμε θα πρέπει να ξεκουραστεί στο ψυγείο για κάμποσες ώρες πριν τη χρησιμοποιήσουμε, ώστε να αποκτήσει την κατάλληλη υφή. Έπειτα θα την αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και θα την ανοίξουμε με μαλακές κινήσεις, από μέσα προς τα έξω. Είναι σημαντικό να μην πιέζουμε πολύ για μη σκιστεί. Δεν βάζουμε μεγάλη ποσότητα σάλτσας, γιατί θα δημιουργήσει μεγάλη υγρασία και θα βαρύνει το ζυμάρι. Φροντίζουμε ο φούρνος να είναι προθερμασμένος σε υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα πάντα και με το πάχος του ζυμαριού.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Όσο αφορά την πίτσα, μπορεί να έχει αφράτη ή λεπτή ζύμη, να είναι λιτή με τυρί και σάλτσα ντομάτας, ή πληθωρική με μπόλικα υλικά. Έχει δε άλλη νοστιμιά όταν είναι σπιτική. Μια κλασική πίτσα είναι αυτή με ντομάτα, προσούτο και μοτσαρέλα που μπορεί να γίνει και κάπως διαφορετική αν προσθέσουμε το προσούτο και τον βασιλικό αφού ψηθεί η πίτσα. Αν μας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις θα βάλουμε καυτερή σάλτσα, αν προτιμάμε τις πιο ελαφριές θα αφαιρέσουμε τα αλλαντικά, και αν δεν αλλάζουμε με τίποτα την ελληνική κουζίνα θα φτιάξουμε πίτσα με ντομάτα, φέτα, ελιές, και κάπαρη.
Η ζύμη έχει οπωσδήποτε τα μυστικά της. Αφού την φτιάξουμε θα πρέπει να ξεκουραστεί στο ψυγείο για κάμποσες ώρες πριν τη χρησιμοποιήσουμε, ώστε να αποκτήσει την κατάλληλη υφή. Έπειτα θα την αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και θα την ανοίξουμε με μαλακές κινήσεις, από μέσα προς τα έξω. Είναι σημαντικό να μην πιέζουμε πολύ για μη σκιστεί. Δεν βάζουμε μεγάλη ποσότητα σάλτσας, γιατί θα δημιουργήσει μεγάλη υγρασία και θα βαρύνει το ζυμάρι. Φροντίζουμε ο φούρνος να είναι προθερμασμένος σε υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα πάντα και με το πάχος του ζυμαριού.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr