Από τους συκεώνες της Κύμης στις ενεργειακές μπάρες με τις 13 υπερτροφές
Από τους συκεώνες της Κύμης στις ενεργειακές μπάρες με τις 13 υπερτροφές
Η ανάγκη της να προσφέρει στον γιο της νόστιμα σνακ με αγνές πρώτες ύλες οδήγησαν τη Μαρία Μαρκοπούλου από την Κύμη Ευβοίας, να δημιουργήσει τη δική της σειρά με φυτικές ενεργειακές μπάρες με 13 διαφορετικά superfoods.
Τις ονόμασε Mythix και μπορούμε εύκολα να τις αναγνωρίσουμε από την πρωτότυπη κωνοειδή συσκευασία τους με τα έντονα, καλοκαιρινά χρώματα και με τις χαρακτηριστικές φιγούρες των θεών του Ολύμπου να φιγουράρουν, σε μοντέρνους σχεδιασμούς, φάτσα κάρτα (κάθε συσκευασία και ένας διαφορετικός θεός).
«Οι αρχαίοι Έλληνες αγαπούσαν πολύ τους ξηρούς καρπούς, το μέλι και τα αποξηραμένα φρούτα. Στόχος μου ήταν να φέρω στο σήμερα ένα κομμάτι αυτής της ακατέργαστης τροφής, αξιοποιώντας τους αγροτικούς θησαυρούς του τόπου μου αλλά και τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που παράγουν και άλλα μέρη της Ελλάδας» μου λέει η Μαρία σε μία προσπάθεια να συνοψίσει σε μερικές γραμμές τη φιλοσοφία του όλου εγχειρήματός της.
Με τη βοήθεια του συζύγου της που είναι γεωπόνος και χάρη στην εξειδικευμένη γνώση του στην καλλιέργεια του σύκου Κύμης, η Μαρία προσπέρασε τα αρχικά εμπόδια και έκανε το όνειρό της πράξη. Έφτιαξε μπάρες που συνδυάζουν 4 φυτικές πρωτεΐνες (δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους) και πρόσθεσε σε αυτές αποξηραμένα φρούτα (κορινθιακή σταφίδα, σύκο Κύμης, βερίκοκα και δαμάσκηνα από την βόρεια Ελλάδα), μέλι από την ορεινή Αρκαδία και φυσικά, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την Καλαμάτα. «Η βάση τους» μου εξηγεί η Μαρία «είναι το πίτουρο βρόμης και το στραγάλι, ενώ όλες περιέχουν και βραζιλιάνικο καρύδι, γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε σελήνιο. Επιπλέον, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, μαγγάνιο, μαγνήσιο και σίδηρο και καθιστούν ένα πλήρες ενεργειακό μικρογεύμα. Γι’ αυτό και είναι ψηλά στις προτιμήσεις των δρομέων, των αναβατών, των κολυμβητών και γενικά των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό και αγαπούν το fitness».
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
«Οι αρχαίοι Έλληνες αγαπούσαν πολύ τους ξηρούς καρπούς, το μέλι και τα αποξηραμένα φρούτα. Στόχος μου ήταν να φέρω στο σήμερα ένα κομμάτι αυτής της ακατέργαστης τροφής, αξιοποιώντας τους αγροτικούς θησαυρούς του τόπου μου αλλά και τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που παράγουν και άλλα μέρη της Ελλάδας» μου λέει η Μαρία σε μία προσπάθεια να συνοψίσει σε μερικές γραμμές τη φιλοσοφία του όλου εγχειρήματός της.
Με τη βοήθεια του συζύγου της που είναι γεωπόνος και χάρη στην εξειδικευμένη γνώση του στην καλλιέργεια του σύκου Κύμης, η Μαρία προσπέρασε τα αρχικά εμπόδια και έκανε το όνειρό της πράξη. Έφτιαξε μπάρες που συνδυάζουν 4 φυτικές πρωτεΐνες (δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους) και πρόσθεσε σε αυτές αποξηραμένα φρούτα (κορινθιακή σταφίδα, σύκο Κύμης, βερίκοκα και δαμάσκηνα από την βόρεια Ελλάδα), μέλι από την ορεινή Αρκαδία και φυσικά, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την Καλαμάτα. «Η βάση τους» μου εξηγεί η Μαρία «είναι το πίτουρο βρόμης και το στραγάλι, ενώ όλες περιέχουν και βραζιλιάνικο καρύδι, γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε σελήνιο. Επιπλέον, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, μαγγάνιο, μαγνήσιο και σίδηρο και καθιστούν ένα πλήρες ενεργειακό μικρογεύμα. Γι’ αυτό και είναι ψηλά στις προτιμήσεις των δρομέων, των αναβατών, των κολυμβητών και γενικά των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό και αγαπούν το fitness».
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα