«Πόρτα» στους 20άρηδες: Είναι η νέα τάση το όριο ηλικίας σε μπαρ και εστιατόρια;
«Πόρτα» στους 20άρηδες: Είναι η νέα τάση το όριο ηλικίας σε μπαρ και εστιατόρια;
Στο εξωτερικό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. Είναι πιθανό να γίνει νόρμα να «απαγορεύονται» οι 20άρηδες από τη σάλα των εστιατορίων διεθνώς;
Όταν ο Τζόνι Μπ. Βαρούνις άνοιξε στη Νέα Υόρκη το The Auction House, το 1993, ήξερε ότι δεν ήθελε συγκεκριμένοι πελάτες, δηλαδή όσοι ήταν «20κάτι», να διαβούν τις πόρτες του. Ηθελημένα, δημιούργησε ένα μπαρ που θεωρούσε πως η ατμόσφαιρά του δεν θα ήταν προσφιλής προς τους πελάτες που μόλις είχαν τελειώσει τη σχολή τους. Πλούσιες, βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, αντίκες. Τις Παρασκευές και τα Σάββατα, ο κανόνας ήταν απλός και ξεκάθαρος. Μόνο οι άνω των 25 επιτρέπονται στο μαγαζί.«Δεν είχα ανάγκη κάποιον 21χρονο να έρθει μαζί με δυο φίλους, να τα πιουν και μετά να κάνουν εμετό στην τουαλέτα», λέει ο Βαρούνις. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η πολιτική δεν ήταν συνηθισμένη εκείνη την εποχή, και κάποιοι είχαν αμφισβητήσει την απόφασή του να μη δέχεται νεότερους πελάτες. Τρεις δεκαετίες αργότερα, το συγκεκριμένο μπαρ αποτελεί πια ορόσημο της πόλης, και ο κανόνας της Παρασκευής και του Σαββάτου καθιερώθηκε με τέτοιο τρόπο, που εφαρμόζεται και στο μπαρ-αδερφάκι του The Auction House, το The Back Room.
Σήμερα, στις ΗΠΑ, μπαρ εφαρμόζουν και ακόμη πιο αυστηρή πολιτική εισόδου από μια ηλικία και μετά, με την ελπίδα να αποφύγουν συμπεριφορές που κάποιες φορές απαντώνται σε όσους άρχισαν πρόσφατα να πίνουν και νόμιμα. Όμως, το ηλικιακό όριο δεν είναι συνηθισμένο και στα εστιατόρια, και αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν όταν ένα εστιατόριο στο Σεντ Λούις άρχισε να επιτρέπει την είσοδο στις γυναίκες άνω των 30 και στους άνδρες άνω των 35.
Ο κάθε ιδιοκτήτης αποφασίζει τι θα κάνει με την επιχείρησή του, λέει ο Βαρούνις, όμως το ερώτημα είναι μέχρι ποιο βαθμό πρέπει να μπορούν να θέτουν τέτοιους περιορισμούς;
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Σήμερα, στις ΗΠΑ, μπαρ εφαρμόζουν και ακόμη πιο αυστηρή πολιτική εισόδου από μια ηλικία και μετά, με την ελπίδα να αποφύγουν συμπεριφορές που κάποιες φορές απαντώνται σε όσους άρχισαν πρόσφατα να πίνουν και νόμιμα. Όμως, το ηλικιακό όριο δεν είναι συνηθισμένο και στα εστιατόρια, και αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν όταν ένα εστιατόριο στο Σεντ Λούις άρχισε να επιτρέπει την είσοδο στις γυναίκες άνω των 30 και στους άνδρες άνω των 35.
Ο κάθε ιδιοκτήτης αποφασίζει τι θα κάνει με την επιχείρησή του, λέει ο Βαρούνις, όμως το ερώτημα είναι μέχρι ποιο βαθμό πρέπει να μπορούν να θέτουν τέτοιους περιορισμούς;
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα