Ο Έλληνας και το παγωτό: Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς τάσεις;

Εσείς πόσα παγωτά έχετε φάει φέτος; Τι γεύσεις προτιμάτε; Πόσο συχνά τις επιλέγετε και γιατί; Όποιες και αν είναι οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, το σίγουρο είναι ότι το παγωτό είναι το δημοφιλέστερο γλυκό του καλοκαιριού.

H νοσταλγία των παιδικών μας χρόνων αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο σε κάθε τάση που αφορά την κατανάλωση του παγωτού και μαζί με τον πειραματισμό είναι εκείνες που ρυθμίζουν εντέλει τις επιλογές μας. Εσείς πόσα παγωτά έχετε φάει φέτος; Τι γεύσεις προτιμάτε; Πόσο συχνά τις επιλέγετε και γιατί; Όποιες και αν είναι οι απαντήσεις σας στα παραπάνω ερωτήματα, το σίγουρο είναι ότι το παγωτό είναι το δημοφιλέστερο γλυκό του καλοκαιριού. Μόνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος όρος μηνιαίας ποσότητας κατανάλωσης κατά άτομο είναι 127,35 γρ.

Νοσταλγικές γεύσεις
Δεν είναι τυχαίο ότι στο top των trends βρίσκεται η αναζήτηση του κλασικού και αγαπημένου, καθώς η κατανάλωσή του συνδέεται με μνήμες που φέρνουν ευχαρίστηση. Η No1 νοσταλγική γεύση είναι αυτή που όλοι φαντάζεστε: η σοκολάτα. Ακολουθούν με μεγάλη διαφορά η βανίλια και πολύ μετά η καραμέλα. Η φράουλα, από την άλλη, είναι η πιο ανερχόμενη γεύση.

Πολλαπλές ύφες
Όσο κι αν επικρατούν οι κλασικές γεύσεις, οι φαν του παγωτού αγαπούν πολύ τους πειραματισμούς και θέλουν να δοκιμάζουν σπάνιες και ασυνήθιστες γεύσεις. Επίσης, η αναζήτηση διαφορετικών υφών στο ίδιο προϊόν κερδίζει συνεχώς έδαφος, με το τραγανό στοιχείο να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων τα τελευταία χρόνια.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr