Χάντρες λαδερές
22.01.2025
08:00
Με τη μελωμένη γλύκα του καρότου και της ντομάτας να σιγοντάρει την αμυλώδη και μεστή γεύση του φασολιού, και μια στυφή δροσιά απ’ το δυόσμο στον ουρανίσκο, μας μαθαίνει λίγο καλύτερα τη Σμυρναίικη κουζίνα

Βήμα 1
Καθαρίστε τα φασόλια ένα- ένα και μαζέψτε τις χάντρες σε ένα μπολ. Η φύρα είναι περίπου το μισό βάρος, άρα για 450 γρ. υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε να αγοράσετε 900 γρ. φασόλια μπαρμπούνια.
Βήμα 2
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και κόψτε το καρότο στη μέση και μετά ροδέλες. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα σε μεσαία ένταση και μόλις ζεσταθεί ρίξτε μέσα κρεμμύδι και καρότο να σοταριστούν μαλακά. Προσθέστε και τις 2 κουταλιές ζάχαρης, ανακατέψτε και σοτάρετε σιγά το μίγμα για περίπου 5′.
Δείτε αναλυτικά τα βήματα και τα υλικά της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Καθαρίστε τα φασόλια ένα- ένα και μαζέψτε τις χάντρες σε ένα μπολ. Η φύρα είναι περίπου το μισό βάρος, άρα για 450 γρ. υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε να αγοράσετε 900 γρ. φασόλια μπαρμπούνια.
Βήμα 2
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και κόψτε το καρότο στη μέση και μετά ροδέλες. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα σε μεσαία ένταση και μόλις ζεσταθεί ρίξτε μέσα κρεμμύδι και καρότο να σοταριστούν μαλακά. Προσθέστε και τις 2 κουταλιές ζάχαρης, ανακατέψτε και σοτάρετε σιγά το μίγμα για περίπου 5′.
Δείτε αναλυτικά τα βήματα και τα υλικά της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr