Ο κλασικός και αγαπημένος μας παραδοσιακός μουσακάς γίνεται ανάλαφρος και βελούδινος με Βούτυρο Lurpak και Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα.
Εύκολος μουσακάς με μπεσαμέλ από τυρί κρέμα
13.09.2024
13:00
Διαδικασία
Βήμα 1
Μελιτζάνες: Πασπαλίζουµε µε αρκετό αλάτι τις φέτες µελιτζάνας και τις αφήνουµε να στραγγίξουν για 1½ ώρα σε ένα σουρωτήρι, για να ξεπικρίσουν.
Βήμα 2
Τις ξεπλένουµε µε άφθονο νερό και τις σκουπίζουµε µε χαρτί κουζίνας. Βάζουµε το σπορέλαιο σε ένα µεγάλο τηγάνι και τις τηγανίζουµε γυρίζοντάς τες µία φορά. Τις στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 3
Κιμάς: Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και το Βούτυρο Lurpak και σοτάρουµε το κρεµµύδι ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα µέχρι να µαραθεί.
Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Βήμα 1
Μελιτζάνες: Πασπαλίζουµε µε αρκετό αλάτι τις φέτες µελιτζάνας και τις αφήνουµε να στραγγίξουν για 1½ ώρα σε ένα σουρωτήρι, για να ξεπικρίσουν.
Βήμα 2
Τις ξεπλένουµε µε άφθονο νερό και τις σκουπίζουµε µε χαρτί κουζίνας. Βάζουµε το σπορέλαιο σε ένα µεγάλο τηγάνι και τις τηγανίζουµε γυρίζοντάς τες µία φορά. Τις στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 3
Κιμάς: Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και το Βούτυρο Lurpak και σοτάρουµε το κρεµµύδι ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα µέχρι να µαραθεί.
Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr