Κοκκινιστά μπουτάκια κοτόπουλο με ταλιατέλες

Ένα αγαπημένο, μαμαδίστικο φαγητό. Και όπως σε κάθε πιάτο ζυμαρικά που μας μένει αξέχαστο δεν του λείπει το τυρί από την Arla.

Διαδικασία
Βήμα 1
Σε µια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και το Βούτυρο Lurpak σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουµε τα µπουτάκια κοτόπουλου µέχρι να ροδίσουν καλά παντού. Τα µεταφέρουµε σε ένα πιάτο και στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το πράσο, το σέλερι, την πιπεριά και το καρότο. Σβήνουµε µε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουµε τις φρέσκιες και τις λιαστές ντοµάτες, τον µαϊντανό, το δαφνόφυλλο και τα µπαχαρικά.

Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουµε, ανακατεύουµε και συµπληρώνουµε ένα ποτήρι νερό. Επιστρέφουµε τα µπουτάκια στην κατσαρόλα. Μετά από 1-2 βράσεις, καλύπτουµε το φαγητό µε βρεγµένη λαδόκολλα και καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα ή μέχρι να βράσει καλά το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα.

Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr