Φριτέζα αέρος: 10 λιχουδιές με φθινοπωρινά λαχανικά, έτοιμες σε 30′

Ακολουθώντας πιστά την εποχικότητα και με σύμμαχο τη φριτέζα αέρος φτιάχνουμε νόστιμα και υγιεινά πιάτα με τους θρεπτικούς καρπούς του φθινοπώρου

To φθινόπωρο είναι μια εποχή γεμάτη πολύχρωμα και πεντανόστιμα λαχανικά που όχι μόνο μας χορταίνουν με τον πιο απολαυστικό τρόπο αλλά προστατεύουν και τον οργανισμό μας από τις ιώσεις που έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν. Ακολουθώντας πιστά την εποχικότητα λοιπόν μπαίνουμε στη διαδικασία να φτιάξουμε παντζάρια, καρότα, σπανάκι, κολοκύθα, λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολο, πατάτες, γλυκοπατάτες και μανιτάρια. Αυτή τη φορά σύμμαχος μας, εκτός από τους θρεπτικούς καρπούς του φθινοπώρου και φυσικά τις δημιουργικές συνταγές μας, είναι και η φριτέζα αέρος, η συσκευή που σε χρόνο μηδέν μας δίνει τα πιο νόστιμα και υγιεινά αποτελέσματα.

Λαχταριστή σπανακόπιτα χωρίς φύλλο και τυρένιο λάχανο, μπρόκολο με ασιατικά αρώματα, τραγανό κουνουπίδι και βουτυρένιες πατάτες, σκορδάτη κολοκύθα και σούπερ τραγανές γλυκοπατάτες είναι μόνο μερικά από όσα μπορούμε να φτιάξουμε σε λιγότερο από μισή ώρα. Ιδού λοιπόν μερικές συνταγές για εύκολα, γρήγορα και υγιεινά πιάτα που μπορούμε να ετοιμάζουμε και να απολαμβάνουμε καθημερινά ως συνοδευτικά των αγαπημένων μας ψητών κρεατικών ή ψαριών, ως ελαφριά γεύματα για το γραφείο ή ακόμα και το σχολείο και φυσικά ως βραδινά σνακ που μας χορταίνουν χωρίς να μας βαραίνουν.

Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr