10 ιδέες για υγιεινά lunch box που φτιάχνονται από το βράδυ

Γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε από το βράδυ, ώστε να γλιτώσετε χρόνο το πρωί και να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά σας θα απολαύσουν κάτι υγιεινό και χορταστικό

Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών μας. Ειδικά όταν πρόκειται για το μεσημεριανό τους στο σχολείο, θέλουμε να τους προσφέρουμε γεύματα που είναι υγιεινά, θρεπτικά, αλλά και νόστιμα! Καταλαβαίνουμε, όμως, ότι η καθημερινή προετοιμασία του lunch box μπορεί να φαίνεται δύσκολη, ειδικά όταν οι ρυθμοί της ζωής είναι γρήγοροι. Γι’ αυτό, έχουμε συγκεντρώσει 10 ιδέες για γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε από το βράδυ, ώστε να γλιτώσετε χρόνο το πρωί και να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά σας θα απολαύσουν κάτι υγιεινό και χορταστικό.

Ακολουθούν μεσογειακές συνταγές, γεμάτες με λαχανικά και άλλα εναλλακτικές πηγές πρωτεϊνών, που θα βοηθήσουν στην καλή ανάπτυξη των παιδιών, ενώ παράλληλα πληρούν και τις προδιαγραφές ασφάλειας των τροφίμων, όπως δίνονται από τον ΕΦΕΤ και τον FAO.

1. Πίτα με σπανάκι και φέτα
Η σπανακόπιτα είναι πάντα μια καλή ιδέα. Μπορείτε να την ετοιμάσετε το βράδυ, να την κόψετε σε κομμάτια και να τη βάλετε στο lunch box το πρωί. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο, ενώ η φέτα προσφέρει πρωτεΐνη και ασβέστιο. Αν το σπανάκι δεν είναι από τα αγαπημένα του παιδιού σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τυρόπιτα ή τυρομπαλίτσες, και να κρύψετε μερικά λαχανικά μέσα.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr