Κartlis Guli: Πραγματική κουζίνα από τη Γεωργία

Κartlis Guli: Πραγματική κουζίνα από τη Γεωργία

Ένα γεωργιανό εστιατόριο, που στα ελληνικά σημαίνει «Η καρδιά του Κάρτλίς», και από ότι φαίνεται έχει αγαπηθεί από ομοεθνείς και μη

guli_kreas_net
Η Καλλιθέα είναι μέρος πολυπολιτισμικό. Ουκρανοί, Άραβες, Ινδοί, Κιργκιστιανοί, Καζακστανοί, Μικρασιάτες και Πόντιοι πρόσφυγες που έφτιαξαν και την υπέροχη αγορά τροφίμων. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ο Μάριος Βεργιώτης από τη Βέροια με μαμά Πόντια μαζί με τον Γεωργιανό μάγειρα Ταμάζ Κεμπάτζε έφτιαξαν το Κartlis Guli.

Η γεωργιανή κουζίνα έχει στον πυρήνα της τις ζύμες. Το τόνις πούρι, που θα πει ψωμί φούρνου είναι το άζυμο μοσχομυριστό ψωμί σαν πίτα που ψήνεται κολλημένο στα τοιχώματα του χαρακτηριστικού χτιστού θολωτού (τόνε). Τα χινκάλι, είναι τεράστια πουγκιά γεμιστά είτε με τυρί που σερβίρονται με την υπέροχη υπόξινη κρέμα σμετάνα είτε με κιμά ζουμερά και λίγο καυτερά, με φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο, είτε με πατάτα που σερβίρονται με λιωμένο βούτυρο.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης